SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İlla da Çadır Olacak!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:21
İlla da Çadır Olacak!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, kent görünümüne tamamen aykırı olmasına  ve uymamasına rağmen, çadır ve brandalardan kurduğu "gecekondu" mekanlar sık sık eleştiri konusu olmasına rağmen, belediyenin 'siyasi' yöneticileri ve onların emirlerini uygulayıcı bürokratlarının "kentli bilinci"ni tartışılır hale getiren bu durum ara vermeden devam ediyor.

Malatya Belediyesi'nin, projesi uluslararası mimarlık ödülü alan binasının yanına, daha fazla insanın ziyaret etmesini sağlamak amacıyla devasa fuar çadırı kuranlar, tüm eleştirilere karşın bu çadırı uzun süre çeşitli faaliyetleri için kullandılar. Ancak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonunda yapacağı ziyaret öncesi, bir kısmını "Mehmet Kavuk Camii"ne tahsis ettikleri miting alanının diğer bölümündeki dev çadırı sökmek zorunda kalan Malatya Belediyesi, hiç ara vermeden yeni bir çadır tesisini Sümerpark'ta kuruverdi.

Malatya Belediyesi, Sümerpark'ın Merkez Bankası karşısındaki bölümünün bir yanına "El Emeği Göz Nuru Çarşısı" adı altında, demir çubuklarla kurulmuş, brandayla örtülmüş bir alan oluşturuverdi.

Sümerpark alanının içerisinde, söz konusu faaliyet için yapılmış sabit bir alan bulunmasına rağmen, Malatya Belediyesi'nin, ana caddenin hemen yanındaki bir alana böyle bir yeri kurmasının, kendilerini ve faaliyetlerini burada göstermek isteyen kuruluşların isteği doğrultusunda gerçekleştiği de öne sürülüyor.

FOTOĞRAF: Sümerpark'taki yeni "gecekondu" çarşı, kullanıcıları ve ziyaret eden belediyeciler, siyasiler görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız