SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İlla Şampiyonluk Demiyorum Ama.."

0
Güncellendi - 2017-08-01 04:07:52
A- A+ PAYLAŞ

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) ekiplerinden Malatya Yeşilyurt Belediyespor’un kulüp başkanı Dursun Cumali Sucu, "Bu sene de hedefle ilgili illa şampiyon olacak demiyorum ama hedefimiz belli. Üst sıralara oynayacağız. Allah’ta nasip ederse Malatya’ya bir üçüncü lig takımını kazandıracağız” dedi.

Sucu, yeni sezonla ilgili hazırlıkların devam ettiğini belirterek, takımdan ayrılan futbolcuların yerine iyi isimleri kadrolarına kattıklarını belirtti.

Kulübün kuruluşunun üzerinden 3 yıl geçtiğini hatırlatan Sucu, “Kurulduğumuz sene U-19 Ligi’nde şampiyon olduk. İkinci sene U-15 Ligi’nde, bu sezonda U-17 Ligi’nde şampiyon olarak, Elazığ’da ilimizi temsil ettik” dedi.

Sucu, kulübün kurulduğu sene ‘yapılanma’ diyerek, yola çıktıklarını belirterek, “Biz takımı İl Özel İdarespor’dan almıştık. Dolayısıyla ‘önce yapılanalım’ dedik. Salon sporlarının s harfi bile yoktu. Ne voleybol, ne basket, ne tekvando, ne de güreş vardı. Biz, kulübü aldıktan sonra bir yapılanma içerisine girdik. Kulübü aldığımızda 17 futbolcumuz vardı, başka bir şeyimiz yoktu. İlk sene yapılanmamızı bitirdik, ikinci sene ‘tesisleşme’ dedik. On Bin Konutlarda güzel bir tesis oluşturduk. Saha yok ama futbolcularımızın barınabileceği, iaşelerinin giderilebileceği güzel bir tesis yaptık” diye konuştu.

Geçen sezon şampiyonluk hedefiyle yola çıktıklarını kaydeden Sucu, şunları söyledi:

“Hedef koyduk ama Allah nasip etmedi. Bazı şeyler nasiple oluyor. Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor ile deplasman 1-1 berabere kaldık, bütün taraftar ve yöneticisi ‘hayırlı olsun şampiyonluğunuz’ diyerek, bizi tebrik ettiler. Çünkü Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor kopmuştu. Ama Araban Belediyespor’un, Adıyaman’ı deplasmanda yenmesi şekli bir anda değiştirdi. Adıyaman yense idi o yarış Adıyaman ile bizim aramızda devam edecekti. Adıyaman’ı burada yendiğimiz gün şampiyon olacaktık. Adıyaman’ı burada yenmemize rağmen Araban Belediyespor’a deplasmanda yenilmemiz bizim 1 puan geri gelmemize sebep oldu. Araban da 11 Nisan’a yenilince Şanlıurfa Karaköprü Belediyespor aradan çıktı ve şampiyon oldu. Nasip onlarınmış. Dört yıldır uğraşıyorlardı.”

Sucu, takımın yüzde 90’ını muhafaza ettiklerini belirterek, “Takımdan 4-5 arkadaşımız gitti. O, 4-5 arkadaşımızın yerine de özellikle de Malatyalı kardeşlerimiz Yunus Emre Eserdi, Mert Ali Turgut’u transfer ettik. Özgür Dükme, Vedat Taşdemir, Ziya İstek, Loris Meye gitti. Meye’yi tutma şansımız yoktu. Ortada çok büyük rakamlar dönüyordu. Biz de ‘hayırlı olsun’ dedik, Ünye’ye gitti. 200 bin TL gibi bir rakamdan bahsediliyor. Dayalı döşeli ev, araba gibi durumlardan söz ediliyor, bizim bunları verme imkanımız yok. Onun yerine Azerbaycan’dan iyi bir sporcu aldık ama kapalı kutu. Teknik heyet ve bizler bakacağız, göreceğiz. Bile bile de bazı şeylere ‘lades’ demeyeceğiz. Hele de ben hiç demem. Göreceğiz, duruma bakacağız. Türk oyuncuların çoğu Malatyalı ve izlediğimiz oyuncular. Bu senede hedefle ilgili ille de şampiyon olacak demiyorum ama hedefimiz belli. Üst sıralara oynayacağız. Allah’ta nasip ederse Malatya’ya bir üçüncü lig takımını kazandıracağız” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız