SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmaj İçin 'Malatya Projesi'

A- A+ PAYLAŞ

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar Eğitimi Teknolojileri Bölümü Araştırma Görevlisi hemşehrimiz Fatih Gürsul, Slovakya'da katıldığı bir toplantıda Malatya kayısısı ve çekirdeğinin tanıtımını yaparken, ayrıca 2008 yılı Temmuz ayında Malatya'da yapılmak üzere "Farklı Kültürlere ve Dinlere Saygı" konulu bir toplantı düzenlenmesine ilişkin projesi de kabul edildi.

Gürsul, bu konudaki çalışmalarına ve Slovakya'daki görüşmelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Son yıllarda özellikle çocuk esirgeme yurdundaki gelişmelerle başlayan bir Malatya anti propogandası yürütülmektedir. Ardından malatyamızın güzelim suyudan binlerce kişinin hastanelere akın ettiğini sizlerden öğrendik. Son olarak işlenen cinayetler ise tüm Malatya'mızı üzdü. Malatya yıllarca farklı kültürlere ev sahipliği yapmış, farklı siyasi görüşlere ait liderler çıkarmış, farklı tarzda müzik stiline sahip sanatçı çıkarmış, hoşgörünün temsili olan ender ve önder illerimizinden birisidir. Bu sebeple tüm Malatyalılara önemli görevler düşmektedir. Genelde Malatya özelinde kaysı tanıtımını sadece yerel bazda değil uluslararası platformda yapmalıyız. Her Malatyalı gibi benimde güzel Malatyamıza birşeyler yapma hevesim var. Bu hayalimin tohumunu geçen hafta (25 Kasım- 2 Aralık ) Slovakya'da bulunduğum bir toplantıda attım. Önerilen 13 projeden biride benim tarafımdan ortaya atılan Malatya projesi oldu. Malatya Projesi tüm katılımcılar tarafından kabül gördü. Katılımcılar ve organizasyon ekibi muhtemelen 2008 Temmuzda Malatya'da 10' u aşkın Avrupa Birliği üyesi ülkelerden 25 katılımcılı "Farklı Kültürlere ve Dinlere Saygı" konusu bağlamında bir eğitim semineri düzenlenmesine karar verdi.

Programda ayrıca Nemrut gezisi, farklı dinlerden uzmanların konuşmaları, Eskimalatya gezisi ve tabiki kayısı bahçelerinden kayısı toplanması gibi aktiviteleride içerecek. Proje hem Malatyamıza hemde ülkemize hayırlı olmasını ümit ediyorum.

Malatyamız son yıllardaki gibi kötü ünü ile değil eskisi gibi farklı siyasi kültürlere kucak açan, farklı görüşlere değer veren bir memleket olarak tekrar yerini alacağından hiçbir kuşkum yoktur."

FOTO: Gürsul'un Slovakya'da katıldığı toplantı ve kayısı tanıtımı ile ilgili görüntüler..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız