SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İmaj İçin Sevgi Şöleni'

A- A+ PAYLAŞ

Yayınevi cinayetleri nedeniyle şehir imajı yönünden sıkıntılı bir dönem yaşayan Malatya'da, imaj düzeltilmesine katkı amacıyla "Eğitim, Kültür, Sanat ve Sevgi Şöleni" düzenleniyor. Vali Halil İbrahim Daşöz, "İlimizin imajının da düzeltilmesi gerekiyor. Ben bu şehrin böyle anılmasını istemiyorum" dedi.

Vali Daşöz, beraberindeki öğrencilerle birlikte Valilik Salonu'nda basın toplantısı düzenleyerek, "91 Bin Dev Öğrenci Eğitim, Kültür, Sanat ve Sevgi Şöleni" hakkında bilgi verdi. 1-3 Haziran tarihleri arasında yapılacak şölene, Malatya'daki tüm okulların katılacağını belirten Daşöz, "Şölenimize festival de diyebiliriz. Kültür sanat festivali çok yapılıyor ama sevgi festivali hiç yapılmamıştır. Malatya'nın imajının düzeltilmesi gerekiyor. Ben bu şehrin böyle anılmasını istemiyorum" diye konuştu.

Malatya'daki öğrencilerin kentin imajını düzeltmek için 'biz de varız' dediklerini belirten Vali Daşöz, "Şölenden elde edilen gelirle görüntüsü kötü okullarımız boyanacak. Öğrencilerimiz, okullarımızı kendileri boyayacak. Şölene popüler bir sanatçı davet edilmeyecek. Öğrencilerimiz bu çalışmayı kendileri yaptı, kendileri hazırladı, masraflarını da kendileri karşılayacak" şeklinde konuştu.

"BU ÇOCUKLARA SAHİP ÇIKILMALI.."
Vali “91.000 Dev Öğrenci” kampanyası tüm hızıyla devam ediyor, 91.000 dev öğrenci üretiyor. Okul inşaatları, çeşitli etkinliklerin yanı sıra üçlü kitap setinin ilimiz kültür dünyasına kazandırılmasından sonra ‘Sevgi Çiçekleri’adlı bir kitap daha bu kampanya çerçevesinde ilimize kazandırıldı. Kitap yarın piyasaya çıkıyor her Malatyalının bu kitaptan edinmesi lazım. Çünkü bu çocuklar Malatya’yı temsil ediyor yani 91.000 Dev Öğrenci bütün Malatyalıların çocuklarıdır ve her aileden en az bir çocuk bu kampanyanın içindedir. Malatyalılar bu çocukların özverili çalışmasını takdir etmelidir ve desteklemelidir.

Bu çocuklar kentimizin hiç hakketmediği bir imajla anılmasının önüne geçmek için 3 gün sürecek Eğitim-Kültür-Sanat ve Sevgi şöleni düzenlediler. Bu çocuklarımız üretiyor. Bu çocuklarımız çok duyarlı ve büyüklerine çok önemli mesajlar veriyorlar.” Ayrıca bu kampanyayı ulusal düzeye taşınıp onların onurlandırılması gerek çünkü çocuklarımız bunu hak ediyor. Elazığ’da bir “Kitap Okuyorum” kampanyası başlatıldı kentin en ücra köşeleri bile bu kampanyanın tanıtımları ile donatıldı ve Elazığ’lı da sahip çıktı bu kampanyaya. Şimdiden 300.000 civarında kitap okunmuş. Biz neden bu kampanyayı topluma mal edemiyoruz? “ diye konuştu.

Gazetecilerin “ 3 gün sürecek olan şölenin sahibinin Milli Eğitim Müdürlüğü olmasına rağmen Milli Eğitim müdürü burada yok, acaba neden?” sorusu üzerine de Validen "Çağrı yapmıştık, neden katılmadığını bilmiyorum. Ama geziyorum, gözlemliyorum. Daha 91.000 Dev Öğrenciden haberi olmayan öğrencilerimiz var. Maalesef bazı öğretmenlerimiz duyarlı değiller. 80 öğretmenlik bir okuldan 8 öğretmen bu kampanyaya katılmazken 64 öğretmenlik bir okuldan 60 öğretmen bu kampanyanın içinde aktif rol alıyor. Tabii ki bu çok önemli bir etken, bu çocuklarımız bizlere çok ince mesajlar veriyor ama biz büyükler onların bu büyüklüklerini göremiyoruz” açıklaması geldi.

PROGRAM..
* 1 HAZİRAN Cuma
Saat: 09:30
91000 Dev Öğrenci Çelenginin Sunulması Atatürk Anıtı
Saat: 10:00
Kortej
Yürüyüş Başlangıç: Öğretmenevi
Yürüyüş Bitiş : Vilayet Önü
Saat: 11:00
Okul Öncesi Etkinliği ve Yöresel Malatya Yemekleri, Kitap, Kayısı, Fotoğraf ve Okul Öncesi Standlarının Açılışı
Saat: 17:30
"Bu Benim Eserim" Sergisinin Açılışı Sabancı Kültür Merkezi
Saat: 18:00
Mesleki Teknik Eğitim Fuarı Açılışı Öğretmenevi
Saat: 18:30
Halk Oyunları Gösterisi Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü Kernek Meydanı
Saat: 19:00
"Bir Bahar Akşamı" Adlı Şiir Dinletisi Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 20:30
91000 Dev Öğrenci Forumu Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü

* 2 HAZİRAN Cumartesi
Saat: 09:00
91000 Dev Öğrenci Kermesi inönü İlköğretim Okulu Bahçesi
Saat: 10:00
Atık Pil ve Kağıt Toplama Kampanyası Yeşiltepe Ahmet Parlak i.ö. Okulu
Saat: 11:00
Bisiklet Şenliği
Gençlik Spor il Müdürlüğü
Saat: 12:00
Görüntü Kirliliği Olan Yerlerin Boyanma Kampanyası Çevre Müd. Tarafından Belirlenecek Yerler
Saat: 14:00
Bedensel Özürlüler Kulübünün
Gösteri Maçı
Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 15:00
Resim ve El İşi Sergisi Kernek Meydanı
Saat: 17:00
Halk Oyunları ve Kukla Hacivat
Karagöz Gösterileri
Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 20:00
"Bir Bahar Akşamı" Adli Şiir Dinletisi Kernek Meydanı

* 3 HAZİRAN Pazar
Saat: 11:00
Uçurtma Şenliği Orduzu Fuar Alanı
Saat: 13:00
Kır Pikniği Orduzu Fuar Alanı
Saat: 15:00
Sosyal Hizmetler Çocuklarının El İşi ve Resim Sergisi Kernek Meydanı
Saat: 15:00
Huzur Evinde Kalan Yaşlılarımızın "ikinci Bahar" Resim ve El İşi Sergisi Kernek Meydanı
Saat: 15:30
Hiphop, Streetball ve
Kukla Hacivat Karagöz
Gösterileri
Vilayet Önü Kapalı Çarşı Üstü
Saat: 17:00
Final Etkinlikleri İnönü Stadyumu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız