SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İmajı Düzeltmeye Çalışıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, yetiştirdiği Cumhurbaşkanları nedeniyle Malatya’nın dünyanın takibindeki bir şehir olduğunu belirterek ancak son yıllarda çeşitli nedenlerle bozulan imajını düzeltmek için bazı projeleri hayata geçireceklerini söyledi.

Şahin, bu kapsamda, kendisinin de öğrencisi olduğunu ifade ettiği, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdür Vekili, senarist, Türk süsleme sanatları sanatçısı, Hipnoz uzmanı ve aynı zamanda İnsani Gelişim Hizmetkarları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olan Bayram Özbek’in 6 aydır Malatya’da çalıştığını, 39 haftalık bir dizi film senaryosu hazırladığını belirtti.

Şahin, “Türkiye’nin dışa açılımında izlediği politikalarla bir döneme damgasını vuran, büyük atılımlar gerçekleştiren hemşerimiz Cumhurbaşkanı Özal’ın hayatının büyük oranda yer alacağı bu çalışmadan dolayı bende kendilerine teşekkür ediyorum destekliyorum” dedi.

AKP'nin geleneksel hale getirdiği ‘nöbetçi vekil’ uygulaması kapsamında Milletvekili Şahin, parti il binasında basın toplantısı düzenledi.

Kayısı fuarı nedeniyle Malatya’nın önemli bir hafta içinde bulunduğunu söyleyen Şahin, “İlk kez bu fuarda dışa açılmak istedik ve bu kapsamda 15 ülkenin devlet ve hükümet temsilcilerini Malatya’da ağırlayarak onlara Malatya’yı tanıtma şansı yakaladık. Ülkelerin, hükümet ve devlet temsilcileri, Malatya ve kayısı hakkında detaylı bilgiler aldı. Özellikle bunların arasında Japon Büyükelçisi’nin gelmesi çok önemliydi. Çünkü biz kayısıdaki en az ihracatımızı Japonya’ya yapıyoruz. Japon Büyükelçisi bana ‘Biz Malatya kayısısın yeni keşfettik. Bu alandaki iş birliğimizi geliştirmek için yeni adımlar atacağız’ dedi. Tabi ki kayısı ve Malatya adına bunlar önemli gelişmelerdir” diye konuştu.

Şahin, Malatya ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Baton Rouge şehrinin kardeş şehir protokolü imzalamasının ardından, önümüzdeki günlerde yapılacak “Chicago’ Türk Dünyası Festival’ine katılmaları için Malatya’daki bazı iş adamları ve sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile istişare ettiğini, iş adamlarının bu festivale katılmasıyla birlikte oradaki iş adamlarının da buraya gelme durumunun oluşabileceğini kaydederek “Bu vesileyle birlikte özellikle kayısının pazarlanmasında aracıları ortadan kaldırarak, yeni ve direkt pazarlar yaratma şansını bulabileceğiz. Kayısımız, üreticiden çok ucuz bir fiyata çıkmasına rağmen, raflarda 15 dolara kadar çıkabiliyor. Bu aradaki rakamı, aracılar kazanıyor. Bunun ne Malatya’ya ne de Malatya’daki üreticiye bir faydası olmuyor” dedi.

Şahin, kayısının kurumsal kimlik kazanması ve alternatif pazarlar bulmasının da şart olduğunu ifade etti.
Hekimhan ilçesi Kurşunlu beldesinde bulunan birçok köyün 25 yıldır ihmal edilen yolunun yapımına başlanacağını söyleyen Şahin, "Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanımızla görüştük bu yolu karayoluna bağladık. Yolun sanat yapısı ve toprak işleri ihalesi yapıldı. Üst yapı ihalesinden sonra yolun yapımına başlanacak. Dolayısıyla o bölgedeki insanlarımız şehre ulaşımlarını daha sağlıklı yapacak” dedi.

BELGESEL..
Şahin, Malatya'yı dünyaya tanıtma adına Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya'yı anlatan bir dizi filmin çekileceğini ifade ederek, "Malatya, yetiştirdiği Cumhurbaşkanları nedeniyle dünya tarafından yakından takip ediliyor. Son yıllarda değişik nedenlerle kaybettiğimiz imajımızı hep beraber düzetmeye çalışıyoruz. Bir ilin imajını kaybetmesi çok kolay ama bir ilin imajını düzeltmek çok zor. Biz de bu bağlamda profesyonel bir ekiple görüştük ve Malatya'nın güzel yönlerini bir dizi filmle anlatmaya karar verdik. Kendisi de benim öğrencim olan Sayın Bayram Özbek, 6 aydır Malatya’da bu konu üzerinde çalışıyor. Malatya'nın medarı iftarı Turgut Özal adına 39 haftalık bir dizi film projesi hazırlandı” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız