SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmalata Yönelin"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, esnaflara imalata yönelmeleri için çağrı yaptı. Evren, esnaflardan bilim ve yeniliklere açık olmaları halinde Malatya'nın çok iyi bir yere geleceğini söyledi. 
 
ESKKK Başkanı Evren, yaptığı açıklamada, "Hükümete küçük esnaf ve sanatkarlarımızın sorunlarına bakılması için 5 yıldan beri Ankara ve ilimizi ziyaret eden Sayın Başbakana, Bakanlara, Milletvekillerine, Merkez Bankasına, Halk Bankasına TESKOMB, TESK ve birçok kurum ve kuruluşlara raporlar halinde iletildi. Nihayet bu seviyelere gelindi. Avrupa Birliği ve diğer ülkelerde esnaf ve sanatkara verilen teşvik ve düşük faizli krediler ile vergi muafiyetleri sayesinde bu seviyelere geldiği görülmüştür. Şimdi Hükümet de bu projeleri uygulamaya başlayarak esnafımıza önem vermiştir. Esnaflarımızın bu çalışmalarının hızlanmasındaki temel nedenler Hükümetin verdiği KOSGEB kredileri ile Düşük faizli Kooperatif kredileri sayesinde olmuştur. Kooperatifimize müracaat eden esnaf ve sanatkarlarımız 1 hafta içerisinde istemiş oldukları kredisini almışlardır. Ağustos-2011 sonu itibari ile esnaf ve sanatkarımıza 11 milyon 536 bin TL kredi verilmiştir. Kredi limitimiz ise 10 bin TL'den 100 bin TL'ye kadar kooperatifimizde kredi uygulaması ile imalata yönelik işsizliğin önlenebilmesi için yeni iş kuran 61 kişiye yakın esnaf ve sanatkarlarımıza kooperatifimizde en yüksek limitler uygulayarak krediler ." dedi. 
 
"MARKA İL OLACAKTIR" 
 
Malatya esnaf ve sanâtkarlarımız artık imalatta önünü görmeye başlamıştır diyen Evren, sözlerine şöyle devam etti. " Ağaç İşleri Sektörü, Mobilya Sektörü, Metal işleri Sektörü, Giyim İmalat Sektörü, Ayakkabı İmalat Sektörü, Mermercilik Sektörü, Bakırcılık ve İşleme Sektörlerine önem vermeye başlamışlardır. Çünkü şimdiye kadar esnaflarımız çalışmalarında teknoloji imalat makinelerine önem vermiyorlardı. Ancak İki yıl içinde her branşta teknoloji makineleri ile üretime başlamıştır. Hatta Esnaflarımız fuarları yakında takip etmekte teknolojiyi yerinde görmek için büyük çaba sarf etmektedir. Türkiye'de yapılan imalatlar artık Malatya sanayi sitelerinde de yapılmaya başlamıştır. Ama inanıyorum ki esnaflarımız bu konularda yeteri kadar destekler alırsa bu konularında üstesinde geleceğine inanıyorum. Tekrar esnaflarımıza çağrımız imalata yönelerek teknolojiyi, bilimi ve yeniliklere kapılarını açık tutmalarını bu tempo ile çalışmaları halinde Malatya'mızın çok güzel bir yerlere gelecektir. Çünkü Malatya siyasette marka bir il teknolojide üretimde kalitede de artık marka bir il olmaya hedef olacaktır." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız