SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmalathaneler Açık Olmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:56:02
A- A+ PAYLAŞ
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, hiç kimsenin esnaf ve sanatkâra yönelik olarak haksızlık yapamayacağını, ancak kurallara uymayan esnaflara da gereken yaptırımı uygulayacaklarını söyledi. Keskin, işyerlerindeki mutfak ve imalathanelerin de kesinlikle vatandaşa açık tutulmasını istedi. 
 
Keskin ve beraberindeki oda başkanları toplu olarak Tevfik Temelli Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Kasap, bakkal, fırın, pastane, terzi, tesisatçı, elektrikçi, tuhafiyeci, lokanta, berber, internetevi, mobilya, manav işyerlerini tek tek ziyaret ederek, esnaf ve sanatkarlar ile görüştü. Keskin, esnaf ve sanatkarların bir sıkıntısı olup olmadığını, odalardan bir talepleri bulunup, bulunmadığını öğrenmek için bu ziyaretleri yaptıklarını söyledi.
 
Cadde üzerindeki tüm işyerlerini ziyaret eden Keskin, esnaf ve sanatkarlardan öncelikle işyerlerini hijyen kurallarına göre düzenleyip, kaliteli ürün satmalarını istedi. Keskin, gıda imalatı yapan fırın, pastane, lokanta gibi işyerlerinde, esnaflardan, “Kesinlikle mutfaklarınız açık olacak. İşyerinize girip alış veriş yapanlar nasıl bir ortamda ürün yapıldığını görerek, görül rahatlığı ile sizden alışveriş yapmalıdır. Mutfaklarınız ve imalathaneleriniz kesinlikle vatandaşa açık olacak” uyarılarında bulundu.
 
Keskin, esnaf ve sanatkarların belediye ve diğer kurumlarla ilgili olarak yaşadığı sorunları aktarılması halinde bunun her zaman takipçisi olacaklarını söyledi.
 
Keskin, haksız yere esnaf ve sanatkarı rahatsız eden kurumların karşısında olacaklarını, ancak esnaf ve sanatkara yakışmayan faaliyetlerde bulunanlara ise yaptırım uygulayacaklarını belirterek, “Eğer esnaf ve sanatkar kesimi kurallara uyarsa, onun karşısında kurallara uymasına rağmen, Belediye gelip taciz ederse, onun sorumluluğu bana ait. Onun haksızlığını ben gideririm. Hiçbir kuruluş esnaf ve sanatkar camiasına gelip de haksız yere ceza kesemez. Bunu açık söylüyorum. Hiç korkmadan kimin ne sıkıntısı varsa, bunu çözmeye hazırız. Ben her zaman esnaf ve sanatkarımın gece gündüz yanındayım. Haksız yere esnaf ve sanatkara ceza kesilirse, mutlaka bana bilgi ulaştırılsın. Hiçbir kimse esnafıma kalkıp da haksız yere ceza kesme, sıkıştırma, taciz etme gibi hareketlerde bulunamaz. ‘Yetki bende, Süleyman benim, mühür bende’ düşüncesini Malatya’daki bütün kurumlar terk edecek. Ama benim esnafımda kurallara uymadığını zaman., bana gelip, ‘Senin esnafın hijyenik değil, kurallara uymuyor, esnaflıkla, Ahilik kültürüyle alakası yoktur’ derse, bende o esnafıma ceza vermeyi bilirim. Disiplin kurulunda ceza verirsem, hayatı boyunca esnaflık yapamaz. Ben hem milletimin hakkını koruyacağım, hem de esnafımın hakkını sonuna kadar koruyacam” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız