SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmam Cafer Anma Etkinliği

A- A+ PAYLAŞ

Arguvan İlçesinin Ermişli Köyü'nün geleneksel İmam Cafer Anma Etkinlikleri'nin bu yılki bölümü yapıldı. Kısa adı Er-Der olan Ermişli Eğitim Kültür Dayanışma Derneği'nin başkanı Fahrettin Kayhan, etkinliklerdeki konuşmasında barışı, sevgiyi ilke edindiklerini söyledi.

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen etkinlikler, köydeki İmam Cafer Türbesi ziyaretiyle başladı. Sema Şehnaz Yadigar'ın sunuculuğunu yaptığı etkinliklerde Köy Muhtarı İsmail Kalender, emeği geçenlere teşekkür etti. Alevi Dedesi Cemal Erbek de konuşmasında İmam Cafer ve Ermişli Köyü hakkında bilgi verdi.

Daha sonra sözalan dernek başkanı Fahrettin Kayhan, şenliklerin 100 yıllardır süren bir geleneğin sürdürülebilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Bu şenlikler dayanışmanın sembolüdür. Bu şenlikler yıllardır memleketlerine gelmeyen insanların biraraya geldiği gündür. Buradaki katılımı görünce amacımıza ulaştığımızı görüyorum. Uzun yıllar burada doğup büyüyen, burada doğmayıp anası babası buradan olanlar, ana yurtlarına geliyorlar. Bu bizim için gurur verici.

Bugün Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türküyle bir araya gelinmesi bizleri sevindiriyor. İnsanlar bir yerden doğar, doğdukları yerlerden çıkarlar. Ancak insanlar doğdukları yerleri içlerinden çıkarmamalı. Bakış açımız 72 milyon insanın bakış açısıyla aynıdır. Barışı, sevgiyi ilke edindik. Bu şenlikler barışın dostluğun birlikteliğin adına yapılan yenliklerdir. Ermişli, bu inanca birliktelik etmiştir. İnsanlarımızın huzurlu bir ortamda yaşaması bizlerin tek arzusudur."dedi.

Kayhan, devlet- vatandaş işbirliği ile köye hizmet geldiğini, içmesuyunun ihalesinin de tamamlandığını bildirdi.

Arguvan Kaymakamı Cevdet Atay, Arguvan ilçesindeki etkinliklerin birlik ve beraberliği beraberinde getirip, insanları kaynaştırdığını söyledi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise, "Sizler bu ülkeye güzellik katıyorsunuz. Burada bulunan pankartlara bakıyorum, burada sevginin birlikteliğin, hoşgörünün mesajlarını veriyoruz. Buradaki birlikteliğe, burada sevginin nasıl güç olduğunu ortaya koyuyoruz. Sevmesini bilmeyenin başkasına vereceği bir şey yokturdur. Sevginin gücünü en güçlü ortaya koyuyor. Etraftaki pankartlar sevgiyi ve birlikteliği ortaya koyuyor. Yaptığınız etkinlikle nasıl birleştirici gücü olduğunu ortaya koyuyorsunuz.

Bizlerdeki vatan sevgisi, birlik ve beraberlik duygusu olduğu müddetçe hiç bir şeyden çekinmeyeceğiz. Bu şenliklerin birlik ve bütünlüğümüzün sembolü olmasını diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan sanatçılar birbirinden güzel türküler seslendirdiler.

Ermişli'deki etkinliklere Vali Daşöz, CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Arguvan Kaymakamı Atay, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız