SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmam Cafer’i Anma Etkinlikleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:59:00
İmam Cafer’i Anma Etkinlikleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Arguvan İlçesi Ermişli Köyü’nde geleneksel hale getirilen İmam Cafer’i anma etkinlikleri gerçekleştirildi. 

Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı,Hekimhan Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile çok sayıda davetli katıldı.

Açış konuşmasını yapan Ermişli Köyü Eğitim Tanıtım Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Gültekin dernek faaliyetleri hakkında bilgilere vererek sosyalleşme ve örgütlülüğün önemine değindi

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar yaptığı konuşmada hem Sivas hem Başbağlar katliamlarının anma etkinliklerini katıldıklarını belirterek, “Bizim için Sivas neyse Başbağlar aynıdır. Çünkü biz insanı seviyoruz. İnsanların katledilmesine karşı çıkıyoruz” dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine değinerek Türkiye’nin geleceğini belirleyecek seçimlerde herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasına, “Bu topraklarda yaşayan herkes barışı dostluğu ve hoşgörüyü savunuyorlar. Yüzyıllarca yıl önce Anadolu’ya kardeşliğin, barışın, özgürlüğün ve sevginin tohumunu ekenleri bu vesileyle bir kez daha anıyoruz. Ben biliyorum ki burada yaşayan insanlar barışı savunuyorlar . Çünkü onlar bir elinde ceylanı bir elinde aslanı barış içerisinde yaşatan Hacı Bektaş’ın torunları. Burada yaşayan insanlar her türlü baskıya rağmen kendi inançlarını kendi düşüncelerini yaşatmak için uğraş veriyorlar. Çünkü onlar ‘dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyen Pir Sultan’ın torunları. Burada bulanan insanlar her zaman dayanışmayı paylaşmayı eşitliği savundular. Çünkü onlar ‘yarin yanağından gayri her yerde her şeyi hep beraber’ diyen Şeyh Bedrettin’in torunları. Onların düşünceleri yüz yıllardı yaşıyor. Ancak hükümet edenler bu tohumları yok etmek için uğraş veriyorlar”ifadelerini kullandı.

“Ortadoğu coğrafyasına bir bakın Türkiye’nin farkını anlayın” diyerek konuşmasını sürdüren Ağbab, “Eğer ülkemiz Irak, Suriye, Mısır değilse; AKP’li , MHP’li, HDP’li CHP’li fark etmez, Türkiye’de yaşayan herkesin Mustafa Kemal Atatürk’e bir borcu var. Türkiye’de her türlü kışkırtmaya rağmen kardeş kanı akmıyorsa Laik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’e borcumuz var. Bu borcu ödemenin bir tek yolu var. Ülkemiz aydınlığa çıkacak.10 Ağustos bu aydınlığın kapısını aralayacak” dedi.

Konuşmaların ardından sanatçılar tarafından deyişler okunurken, katılımcılara pişirilen lokmalar dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız