SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmam-ı Azam Camii Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da İmam-ı Azam Camii, Kur-an Kursu ve Kütüphanesi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Başharık Mahallesi İnönü İlköğretim Okulu'nun alt kısmında yaptırılan İmam-ı Azam Camii'nin açılış törenine, Belediye Başkanı Cemal Akın, AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, AKP Malatya İl Başkanı Ahmet Çakır, davetliler ile mahalle halkı katıldı.

İmam-ı Azam Camii Din Görevlisi Mehmet Özdemir'in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Cemal Akın, "Atalarımız, gittikleri yerlere birlik ve beraberliği götürmenin yanı sıra camii de yaptırmışlardır" diyerek, "Burada Kur'an-ı Kerim öğrenecek çocuklarımızın ve kardeşlerimiz ilim öğrenerek ışık saçacaklar. Emsallerinin artmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milletvekili Mücahit Fındıklı ise, Camii, Kur-an Kursu ve Kütüphane olarak açılan yerin önemini anlatıp, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Müftü Mehmet Sönmezoğlu da, "Mübarek üç aylar içerisinde bulunuyoruz. Mirac Kandili'ne de yaklaşıyoruz. Bu önemli günlerde önemli bir ibadethaneyi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Çünkü, camilerden güzel insanlar yetişir ve Müslümanlar burada toplanıp ibadet etmenin yanı sıra sohbet imkanı bulur" şeklinde konuşarak, bu camiden adı gibi güzel insanlar yetişmesi temennisinde bulundu.

Başharık Mahallesi Muhtarı Mehmet Öksüz, emeği geçenlere teşekkür ederken, İmam-ı Azam Camii Kur'an Kursu ve Kütüphanesi Derneği Başkanı Halil Rıfat Erdem ise, 14 ayda tamamlanan caminin bölgenin ihtiyacını karşılayacağını ifade ederek, "Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Konuşmalardan sonra tekbir getirilip kurdele kesilerek ve dua edilerek açılış gerçekleştirildi. Bayramoğulları'nın bağışladığı arsaya yaptırılan caminin açılışından sonra Müftü Mehmet Sönmezoğlu vaaz ederken, Cuma namazını ise Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe kıldırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız