SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmam Karşı Çıkınca..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2 kişinin ölümü ve 5 kişinin yaralanması ile sonuçlana kan davasının kurbanları olan 48 yaşındaki Burhan Keskin ile aynı yaştaki Rabia Keskin yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verilirken, olayın Malatya Adliyesindeki 2 yıl önce işlenen cinayet davası duruşmasının hemen ardından gerçekleştiği ortaya çıktı.

Malatya'da 2 aile arasında kız kaçırma meselesinden dolayı 2 yıl önce 1 kişini öldürülmesi olayı nedeniyle devam eden husumet kanla sonuçlanmış ve 2 kişi ölmüş 5 kişi ise yaralanmıştı.

Olayın geçmişinden saldırıyı gerçekleştirenler arasında bulunupta gözaltında tutulan Özgür ailesinden Akif Özgür, keskin ailesinden Filiz Keskin severek kaçtılar. Ancak bu kız kaçırma olayı sonrasında iki aile arasıda oluşan husumettin büyümesi üzerine 2008 yılında Keskin ailesinden Sadık Keskin, Özgür ailesinden Sabri Özgür'ü bıçaklayarak öldürdü. Olaydan sonra Özgür ailesine kaçarak gelin olan Filiz Keskin tekrar baba evine döndü.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sadık Keskin'in 15 yıl hapis cezası aldığı davasının dosyası, usul yönünden bozuldu. Taraflar dün öğlen sonrası duruşmaya katıldılar. Normal geçen ve ileriki bir tarihe ertelenen duruşma sonrasında taraflar dağılarak adliyeden ayrıldılar.

Ancak hasımlarını takip eden ve 2 yıl önceki olayda öldürülen Sabri Özgür'ün ağabeyi Hüseyin keskin ve beraberindekiler, Yeşiltepe Koşu mahallesindeki keskin ailesinin evine pompalı ve kaleşnikof silahla taradılar. Olayda, Rabia Keskin ve Burhan Keskin hayatını kaybederken, Serdar, Abuzer, Necmettin ve Yuksuna Keskin (46) ile Yujjet Kalkan (28) yaralanmıştı. Yaralılardan Serdar Keskin'in hayati tehlikesi devam ediyor. Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekiplerince olaya karışan Hüseyin Özgür ile birlikte Selahattin Ö., Akif Ö. ve Murat Ö. gece yakalanarak gözaltına aldı.

Saldırıya kurban giden Rabia Keskin ve Burhan Keskin Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda gözyaşları arasıda toprağa verildi. Cenazeye namazı sonrasında Rabia Keskin ve Burhan Keskin'in cenazeleri toprağa verileceği sırasında yakınları beraberlerinde getirdikleri battaniye ve pamuğu mezara koymak istediler. Ancak imam, bu durumun uygun olmadığını söyleyince, bu eşyalar başkasına bağışlanmak üzere geri alındı.

Keskin ailesinin fertleri cenaze sırasında zaman zaman fenalık geçirdiler.

Gözaltında bulunan 4 şüphelinin ifadelerinin alındığı ve isimleri açıklanmayan olayla bağlantılı bazı kişilerinde arandığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız