SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmam mı Haklı Hayırsever mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:26:50
İmam mı Haklı Hayırsever mi?
A- A+ PAYLAŞ

Cami kütüphanesine ait olan ve aralarında el yazması Kur'an-ı Kerim olan 4 adet kitabın imam tarafından alındığı iddiası soruşturuluyor. Kitaplarının eski imam tarafından alındığını iddia eden hayırsever işadamı Yusuf Tokay savcılığa suç duyurusunda bulundu. Müftülük yetkilileri ise “Olay, valilik aracılığıyla bize de intikal etti. Ön incelemelerimiz sürüyor” dediler.

1990’lı yıllarda hayırsever Yusuf Tokay tarafından inşaatına başlanılan ve 1998 yılında ibadete açılan Topsöğüt Cami’nde 4 kitabın kaybolması hayırsever Yusuf Tokay’ı çileden çıkardı. Aralarında tarihi el yazması Kur'an-ı Kerim’inde olduğu 4 kitabın kaybolduğunu iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Savcılığın, şüphelinin camiye ait kitapları hırsızlık kastıyla alıp götürdüğü, müştekinin soyut iddiası dışında şüpheli hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmadığı gerekçesiyle kovuşturmaya yer olmadığı kararı alması üzerine hayırsever Tokay, iddiasını valilik ve savcılığa suç duyurusunda sürdürdü.

Savcılığın geçtiğimiz Aralık ayında verdiği kovuşturmaya yer olmadığı kararında; “Müşteki ifadesinde; şüphelinin 2008 yılında Topsöğüt Köyü Camiine imam olarak tayin edildiğini, o tarihten beri camii de imam olarak görev yapmakta iken Topsöğüt Merkez Camiine imam olarak gittiğini, giderken de kendisinin hacdan getirdiği ve camiye hibe ettiği 4 adet kitabı götürdüğünü kendisini arayıp kitapları neden götürdüğünü sorduğumda ise hakaret ettiğini belirterek şikayetçi olduğunu,

Şüpheli savunmasında; Topsöğüt Hacı Yusuf Tokay Camiinde müezzin olarak görev yaparken Merkez Camiine tayininin çıktığını, giderken de şahsına ait 4 adet kitabı yanına aldığını, hakaret ve tehdit etmediğini belirterek suçlamayı kabul etmediği dikkate alındığında;

Şüphelinin camiye ait kitapları hırsızlık kastıyla alıp götürdüğü ve müştekiye hakaret ettiği yönünde müştekinin soyut iddiası dışında şüpheli hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmadığı anlaşılmakta ve kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına ve15 gün içinde itiraz kararı açık olmak üzere 14.11.2012 tarihinde karar verildi” ifadeleri yer aldı.

Camiinin demirbaşları arasında bulunan ve aralarında çok değerli el yazması Kur’an-ı Kerim’in de bulunduğu 4 kitabın imam tarafından alındığını iddia eden hayırsever Yusuf Tokay, 14.11.2012 tarihli kararına itiraz etti.

Merkeze bağlı Topsöğüt beldesinde yaşanan olayları doğrulayan Malatya İl Müftülüğü yetkilileri “ Olay idari ve adli olarak inceleniyor. Şu an ön inceleme aşamasındayız." ifadeleri ile incelemelerini en kısa sürede sonuçlandıracaklarını belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız