SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmama Saldırıya Tepki

0
Güncellendi - 2018-09-24 18:08:05
İmama Saldırıya Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Cuma Namazı öncesi bir imamın darp edilmesine tepki gösteren Mehmet Engin, "Din görevlilerine kin güden, el kaldıran bu kişileri kınıyoruz” açıklaması yaptı.

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Mehmet Engin, cami imamına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, olay hakkında bilgiler verdi. Engin, “Cuma öncesi saat 10:30 da camisinde cuma hazırlığı yapan İmam Ömer Aldemir ile tartışan bir vatandaş, imamın izinli olmasına rağmen neden camiye geldiğini, bu durumdan rahatsızlık duyduğunu söyleyerek tartışmış. Küfür edilmesine rağmen arkadaşımız cevap vermeyerek söz konusu kişiye bu yaptığının yaşına da, ahlaki duruşuna da uymadığını hatırlatıp olay yerinden uzaklaşmış. Söz konusu şahıs daha sonra oğlunu getirip İmama saldırttı. Sorgusuzca imamı darp eden O. C. olaydan sonra tekrar iş yerine dönmüş, İmam arkadaşımız da suç duyurusunda bulundu" dedi.

Konuyu yakından takip edeceklerini belirten Engin, "Din görevlileri camilerinde görev yapan, ahlak ve edep timsali kişilerdir. Söz konusu saldırıda olduğu gibi Din görevlisi kardeşimiz hukuki süreç haricinde hiç bir eylem ve söylemde bulunmamıştır. Buna rağmen Dün görevlilerine kin güden, el kaldıran bu kişileri kınıyoruz. Bu olayın hukuki sürecini en hızlı şekilde başlatıyoruz. Din görevlilerine yapılan bu saldırılar kabul edilemez. Türkiye geneli alışkanlık haline getirilmek istenen bu durumun masum bir olay olmadığını, sistemli şekilde hayata geçirilen bir kurgu olduğunu görebiliyoruz. Ülkemizde camileri güvensiz, ciddi bir kavga alanı olarak yansıtmaya çalışan bu kişiler yaptığı planlı saldırılarla hem dinimizi, hem ibadethanelerimizi hedef almaktadır. Konuyla ilgili dava sürecinin başladığını, dün görevlilerine yapılan bu saldırıların kabul edilmeyeceğini hatırlatmak ve takip etmek sendikamız olarak görevimizdir” diye konuştu.

Basın açıklamasına Memur-Sen İl Başkanı Kerem Yıldırım'da katıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Ömer (5 yıl önce)
    Sayın sayfa yöneticileri yayınladığınız yorumları neye göre seçip yayılıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • cihangir (5 yıl önce)
    Olay hiçte sendikanın anlattığı gibi değil itibar etmeyin bahsedilen imam o gün 0 C nin 82 yaşındaki babasına fiziksel güç uygulayarak toplum içinde rencide etmiştir. olayı duyan oğluda konu hakkında konuşmuş ve karşılıklı itişmeler olmuştur olayp saptırmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    bence bu haberin bu şekilde verilmesi yanlış sendikanında çıkıp tüm imamlara karşı bir duruş varmış gibi savunma yapması daha da yanlış,adli bir olay olarak görmek lazım.günümüz türkiyesinde diyanet üyeleri şimdiye kadar olmadıkları kadar revaçtalar.süistimal olmasın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen bey (5 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Suistimal olmaması dileginize katılıyorum. Ancak bizim toplumumuzda şöyle birşey var. Belli yaşın üstüne çıkan ihtiyarlarımız Sakal bırakıp az buçuk ilmihal bilgisi edinip hele bide hac umre yaptıysa kendini hocaya rakip gör ür. Memur adamla kavga etmek memura sataşmak dışarda bakkalla manavla uğraşmaktan kolay gelir. Hane halkına sataşamaz gelir camide hocayla uğraşır. Erkekliğini hocaya gösterir her camide bu gibi üç beş cemaat var.
    0
    0
    Yanıtla
  • BOZKURT (5 yıl önce)
    selamun aleykum öncelikle sevgili imam kardeşimize geçmiş olsun bazı arkadaşlarımızın yorumlarına bakarak bu yorumu yazdım hocanın maaşına ihtiyacınız varsa hocaya söyleyelim maaşını size versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (5 yıl önce)
    Camii cemaatinden alınan bilgilerle Hocayı suçlu çıkaracak şekilde bakalım. Bu hoca nasıl bir adam? Yazın kuran kursunda 120 talebe okuttu hergün meyva suyu topkek dağıttı. Kimin parasını saçıyor? Bu para nerden geldi? Çocuklara bide kurs sonunda saat hediye etti. Mevzuatta yazıyor mu bunlar? Camide çocukların ne işi var? Müftü duysa camide çocukların topkek, meyve suyu, lahmacun yediğini hocayı sürer. Ora cami mi, lokanta mı, park mı? Belediyenin arabasiynan çocukları gezmeye götürdü bide, gezmese ölür mü çocuklar? Hoca dediğin camide namaz kıldırır ne işi var cocuklarnan?
    0
    0
    Yanıtla
  • FATİH BEY YORUMUNUZU HİÇ YAKIŞTIRAMADIM İSMİNİZE
    0
    0
    Yanıtla
  • İroni dostum ironi. Diğer yorumlara bakınca ne yazsam nafile diye düşündüm. Çünkü herkes aslında doğrunun farkında fakat taraf olmaktan Hakk ile batılı bir birinden ayıramaz olmuş. Bu kadar güzel hizmetin karşılığı şiddet olmamalıydı. Herkes bunu boşvermiş yok imam güzel mi okuyor, yok diyanet şöyle davranmıyor, zamanındamı geliyor falan filan... Boş işler. Esas konu haricinde herşeyi katmışız. Bende ironi yaparak imamın hizmetlerini ve aldığı eleştirilerin seviyesizliğini göstermek istedim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer bey şunu da üzülerek belirteyim; mağdur olan imam gerçekten de yazdığım eleştirilere emeğinin karşılığında muhattap kaldı. Tabii ki ironi yaparken biraz da mübalağa yaptım. Fakat gerçeği değiştirmez. Yorumlara baksana "Diyanet" kelimesini doğru düzgün yazamayanların eleştirisi içler acısı. Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • HACI (5 yıl önce)
    Cami hocalarımıza, doktorlarımıza, hemşirelerimize Polis ve Askerimize sahip çıkmak lazım bunlar toplumun huzuru sağlığı için çalışan kendilerini vatanı için atayan insanlardır bunlara kalkan ellerin kırılması lazım 15 Temmuz' da Şehitler vermişiz bir arada Doktor darp etmeler meşurdu sonra kanun çıktı Doktoru darp eden terörden yargılanmaya başladı şimdi olaylar kesildi cami hocalarımıza imamlarımıza sahip çıkalım bunlar bize dinimizin gereğini öğreten insanlardır döülmeyi hak edenler değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    İzmir'de müezzin sela okuduğu için müezzine saldırılan dinsizden ne farkı kaldı bu saldırıyı yapanın. İmam'ın şahsına saygı göstermeyebilirsiniz, sevmeyebilirsiniz, kınayabilirsiniz, ama şunu unutmayın ki imamlık makamı peygamber makamıdır. Edeple yaklaşılmalı edeple hareket edilmelidir. Şunu ne kadar rahat kabullenebiliyoruz: Mabedimizde peygamber makamını temsil eden kişiye saldırılıyor ve insanlar çıkmış burada; "şunun sesi kötü", "bu göreve gelmiyor" "önce bunları söyleyin", "paralı memur". Biz ne ara bu kadar duyarsızlaştık. Birinin biriyle şahsi sorunu varsa bunu cami içinde "imam" vasfı üzerindeyken mi yapmalı. Kendinizi sorgulayın Allah aşkına. Ayrıca bulunduğu yerde ki İmam'ını beğenmeyenlere tavsiyem Diyanet bir camiye imam vermek zorunda değil, Meraklısı olan hayrına 5 vakit namazı kıldırsın bi zahmet.
    0
    0
    Yanıtla
  • uur (5 yıl önce)
    her camide emekli ihtiyar evde sözü geçmeyen dışarda aslan kesilen herşeye karışan herşeye yorum yapan gıybet ve dedikoduyu camide dahil heryerde yapan kendini beğenmiş bir kaç cemaatleri var her camidede genelde olur böylesi vatandaşlar büyükler büyüklüklerini bilsinler camide namazınızı kılıp çıkıp gitsinler camiye camaate herşeye karışmanıza gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen bey (5 yıl önce)
    Klavye kahramanlığı yapmayın. Hoca camiyi çocuklara sevdirdi herkesin gönlünü kazandı bir kaç kişi dışında rahatsız olan yok. Bu camiye gelen her hocayla kavga ediyor osmanin babası. Napsın hoca küfür hakaret tehdit dayak yesin sussun mu. Siz çalıştığınız işten para almıyoruz mu hoca maaş almasın mi.
    0
    0
    Yanıtla
  • tekin (5 yıl önce)
    bu dinayyet sen camiye gelmeyen hocalarına tepki koysunda görelim.desinlerki hocalarımız helal kazanın desin de görelim.diyemezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    AKimse durduk yere kimseye saldırmaz konu gerçek ne ise onu açıklayın saldıran şahsi çok iyi tanıyorum onun gibi sakin bir insan hiç tanımadım ve arkadaş namazında birisi imam ne yaptı ne dedi konu ne onu tam açıklayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir bey imam benim buyur gel tanışalım beni cami cemaatine nasıl görev yaptığımı sor sırf arkadaşı tanıyorsun diye işlediği sucu tasvip ederek başka suçlar işlemesine neden olacağına yaptığı ayıbı kınasan iyi olur
    0
    0
    Yanıtla
  • "Kim yanlış, kim doğru" kararı yetkili kurumlara bırakmak dururken kavgayla, dövüşle, anarşiyle düzeltmek kaos getirir. Varsa sıkıntı polisimiz var, savcımız var, müftülerimiz var.... Var oğlu var. Abdest ve namaz diyorsun da bir de hak arayışı nasıl olur bir de tam olsun. Arkadaşın haklı yada haksız, "camii basıp imam dövmek" yaptığı doğru mu? Üslûp o kadar önemlidir ki, haklı iken haksız duruma düşersin. Yanlışı yanlış ile düzeltemek doğru ise cezaevleri, adliyeler, karakollar boşuna var demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eralp (5 yıl önce)
    Bu haberi okuyan ve doğru süzenler para almadan müslümanlığı yaşayanlar. Para karşılığı değil de gönülden müslüman olanlar kin ve öfke gösterisi yapmaz. Mevzu ne ise Cuma namazı ile ilişkilendirmez ve gövde gösterisi yapacağım diye ayıplar balçıkla sıvanmaz. Var sa giderilir. Tekrarı engellenir. Cuma kavgası gibi gösterilmez. İçinizden pek çoğunun bozuk türkçesine ve eksik din bilgisine camide edebinden dolayı susup hasbinallahu ve nimel vekil diyen bu güzide halkı üzerinize salmayın. İnsaflı olun. Allahtan korkun. Kavganın asıl nedenini bulun ki yanlışı bayrak yapıp Hz Muhammed peygamber efendimizin şefaatine düçar olabilesiniz. NOT; Arkasından namaz kılınan Molla Gurani, Emir Sultan, Sümbül Efendi,Merkez Efendi,Hacı Bayram ve Akşemsettinleri Biraz tanıyın da utanın. Vesselam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (5 yıl önce)Eralp isimli kullanıcı yorumuna
    AĞZINA SAĞLIK ERALP, KARDEŞİM. Sendika imamları Şovmence değil de Keşke adilane hareket etse de vaktinde okunmayan ezanların ve kulakları tırmalayan cırtlak seslerin terbiyesini Bilal - i Habeş aşkıyla yapabilseler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reel (5 yıl önce)
    İmam değil,parali memur bunlar.İmamligin gerçek manasına göre görev yapan ve bu suurda çalışan imam oranı %5! Şiddeti de asla tasvip etmiyorum ve yapanları kiniyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ree;l imam benim buyur gel tanışalım beni görev mahalimdeki insanlara görev yaptığım köydeki insanlara sor burada zanla konuşup günaha girme bence
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (5 yıl önce)
    KEREM YILDIRIM OKULLARA TORPİLLİ YÖNETİCİ ATAMASINDAN FIRSAT BULUP ORAYA GİTMİŞ HELAL OLSUN ADAMA...
    0
    0
    Yanıtla
  • Amil (5 yıl önce)
    Yani adamın canı sıkıldı izinliyim neden geldin dedi oğluna dovdurttu hemi.bizde bunu yedik
    0
    0
    Yanıtla