SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İmamlarla Birlikte Uyanıyorlar!'

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:36:25
'İmamlarla Birlikte Uyanıyorlar!'
A- A+ PAYLAŞ

Demokrat Eğitimciler Sendikası Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, Malatya'daki okullarda sabah çok erken saatte derslere başlanmasına tepki gösterdi ve saatlerin yeniden ayarlanması gerektiğini bildirdi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı çizelgeye göre derslerin çok erken başlaması yüzünden, öğrencilerin ilk derse gecikerek geldiklerini belirten Fırat, bu konudaki eleştiri ve önerilerini içeren açıklamasında şöyle dedi:

"5- 10 yaşındaki çocuklarımızın imamlarla birlikte yataklarını terk ederek okul sıralarına uykulu halde gelmelerini istemiyoruz. İmamlar sabah namazına yetişecek ama öğrencilerimizin ne acelesi var anlamıyorum. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde oluşturulan bir komisyon öyle bir çizelge hazırlamış ki ilkokul çocuklarını sabah ezanı ile uykudan kaldırmak zorunda kalıyoruz. İlkokullar için 06.50, Ortaokullar için 06:30’da ders zil çalınca, 06.40’da ortaokullar, 07.00’da ilkokullar derse başlamış olacak. Çocukların bu zamana yetişmesi için, hele bir de servisle geliyorlarsa imamla birlikte kalkmaları lazım. Çocuklar bu saate kalkmış olunca bizler ilk dersi maalesef çocukların uyuklamalarıyla ve geç gelen öğrencileri sınıfa almak ya da beklemekle geçiriyoruz. İlk dersimizi yapamıyoruz.  Çoğu velimiz iş yorgunluğu nedeniyle olsa gerek sabahları kalkıp çocuklarımızı bu saatte bizlere  yetiştiremiyorlar. Sahada olan eğitim paydaşları bu durumu çok iyi bilmektedir zaten.

Sendikamızın İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Eskişehir şubelerinden aldığımız verilere göre, bağımsız ilkokulların İstanbul’da derse başlama saati 07.45, Ankara’da 08:00 İzmir’de 07.30, Diyarbakır’da 07:00, Eskişehir’de 07.30 olarak uygulanmaktadır. Ankara ile Malatya arasındaki saat farkı 21 dakika iken İstanbul ile 37 dakika. Yani saat farkı o illerdeki bu uygulamaların Malatya’da uygulanmasına engel olmadığını göstermektedir. Komisyon üyelerimize ve müdürlüğümüze bu bilgileri arz ederek Malatya DES olarak, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve özellikle öğrencilerimiz iyiliği adına, bağımsız olarak tek binada ikili eğitim yapan ilkokulların 7.30’da, ortaokulların 7.00’da, tam gün eğitim yapan okulların da 8.30’da derse başlamalarını çocukların gelişimi ve eğitimi açısından uygun olacağını düşünüyor ve öneriyoruz. Bu saatlere ek olarak okul idarelerine 20 dakikalık esneklik verilmesinin de  çevre şartlarına uymak için uygun olacağını düşünüyoruz.

Mevcut uygulamayla ilkokuldaki 6-10 yaş aralığındaki çocuklarımız ilk derslere zaten gecikerek geliyorlar. İkili eğitim yapan okullarda anasınıfı da varsa 4-5 yaşlarındaki çocukların halini söylemeye gerek yok zaten. Komisyondaki arkadaşlar da biliyorlar ki ilk saatlerde biz çocukları uykudan ayırmakla meşgul oluyoruz.

 Buradan, Sayın Milli Eğitim müdürümüze, Sayın Kaymakamlarımıza ve Sayın Valimize arz ediyorum. Çocuklarımızı şafakla birlikte uykularından ayırmayalım, okullardaki ilk dersimizi öğrenci bekleyerek ya da uykudan uyandırarak geçirmeyelim. 20-30 dakikalık bir süre akşam çıkışları için çok önemli değil ama sabah güneş ışınlarının etkisi ve doğaya verdiği enerji açısından çok önemli. Bu öğrencimizin uyanmasına ve hazır bulunuşluk düzeyine etki etmektedir. Biz ilk derslerimizin uygulanabilir olmasını istiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız