SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmamlarla Yeşilyurt'u Konuştu

0
Güncellendi - 2018-02-01 21:01:00
İmamlarla Yeşilyurt'u Konuştu
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt İlçesinde görev yapan cami imamlarıyla istişare toplantısı düzenleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Toplumda çok önemli görevler ifa eden cami imamlarımızın görüşleri, önerileri ve tespitleri bizim için değerlidir. İmamlarımızın isteklerine önem veriyoruz.” diye konuştu.

Recai Kutan Parkı Barguzu Sosyal Tesislerinde gerçekleşen istişare toplantısında öncelikle Yeşilyurt İlçesinde dört yıl içerisinde hayata geçen yatırımlar, geleceğe dönük projeler, alt ve üst yapı hizmetler hakkında sinevizyon gösterimi yapıldı.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİ OLARAK TOPLUMUN TÜM KESİMLERİYLE AYNI YÖNE BAKARAK, GÜZEL İLÇEMİZİ KALKINDIRMAYA VE GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Cami imamlarının toplumda önemli görevler üstlendiğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat yaptığı konuşmada “Yeşilyurt Belediyesi olarak toplumun tüm kesimleriyle aynı yöne bakarak, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla örf, adet, gelenek ve görenekleriyle geçmişten bugüne kadar kültürel zenginlikleri içerisinde barındıran güzel ilçemizi kalkındırmaya ve geliştirmeye çalışıyoruz. Makamların hepsi gelip geçicidir, önemli olan üstlendiğimiz görevleri, bize emanet olarak bırakılan makamların hakkını verebilmektir. 954,6 km² yüzölçümüne sahip, 311 bini geçen nüfusuyla birçok kentten daha kalabalık olan ilçemizin bütün alanlarında Yeşilyurt Belediyesinin izini, imzasını ve yaptığı eserleri görebilirsiniz.

İlçemizin farklı bölgelerindeki camilerimizde görev yapan imamlarımızda, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza Allah’ın dinini öğretmek, sıkıntılarına ve dertlerine çözüm bulmak adına çok önemli görev ifa etmektedir. Rabbim yaptığınız bu kutsal görevde gücünüzü ve kuvvetinizi artırsın. İlmin ve öğrenmenin yaşı yoktur. Kitap okumanın toplumda daha fazla yaygınlaşması için cami imamlarımıza önemli görevler düşmektedir. İmamlarımızın okuma grupları kurması, tefsir, hadis ve kelam gibi önemli alanlarda iyi noktalarda olmayı hedeflemesi gerekmektedir.

İmamlarımızın Cami ve Kuran Kurslarında yaptıklarına destek olmak adına Yeşilkonak, Gençlik Merkezlerimiz ve Bilgi Evlerimizde çok önemli eğitim ve kültürel hizmetler veriyoruz. Yeşilyurt Belediyesi olarak toplumun tüm kesimleriyle birlikte yol yürümeye, talep edilen eksikliklere çözüm bulmaya önem veriyoruz. Okullarımız, Camilerimiz ve Sağlık Kuruluşlarımıza imkânlarımız ölçüsünde yardımcı olmaya gayret ediyoruz.” dedi.

“ÜZERİMİZDEKİ YÜK AĞIR, SORUMLULUKLARIMIZ FAZLA, TEMBELLİK VE İHMALKÂRLIK YAPMA HAKKIMIZ YOKTUR”

Kendisinin de İmam Hatip mezunu olduğunu hatırlatan Başkan Polat, “Eğitim yıllarımızda insanoğlunun geleceğiyle ilgili, dünyadaki adalet kavramı başta olmak üzere iyilikler ve güzelliklerin hâkim kılınmasıyla ilgili sözlerimiz ve iddialarımız vardı. Gün geldi ülkemizin, kentlerimizin ve ilçelerimizin sevk ve idaresinden sorumlu insanlar konumuna geldik. Bu açıdan üzerimizdeki yük ağır, sorumluluklarımız fazla, tembellik ve ihmalkârlık yapma hakkımız asla yoktur. Özellikle imamlarımızın kesinlikle ‘yoruldum, üşendim, bugünün işini yarına bırakayım’ gibi bir düşünceye sahip olmaması gerekiyor. Dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan Müslümanların bizlerden beklentilerini görüyoruz. İslam Ümmetinin gözü ve kulağının bizim üzerimizde olması sorumluluklarımızı bir kat daha artırmaktadır, işte bu açıdan hepimiz el ele verip omuz omuza daha fazla çalışmalıyız. Özellikle çocuklarımızı asla ihmal etmememiz gerekiyor, onlar bizim her şeyimiz ve geleceğimiz. Camilerimiz cıvıl cıvıl olmalıdır. Çocuklarımızın Yüce Dinimizi, Kuran-ı Kerimi, Peygamber Efendimizin hayatını, mukaddesatımızı daha yakından tanıması ve öğrenmesi için imamlarımıza düşen ciddi görevler vardır.” dedi.

“İMAMLARIMIZIN GÖRÜŞLERİ VE İSTEKLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

İmamların görüş ve önerilerini her zaman dikkate aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Polat, “İmamlarımızın görev yaptıkları camilerde huzur ve güven içerisinde çalışmaları için bize iletilen taleplerin hepsini yerine getirmeye önem veriyoruz. Temsil ettiği makam toplum açısından önemli olan imamlarımızın sözü ve duruşu bizim için kıymetlidir. Sizlerin projelerine ve önerilerinize her zaman açığız, bugüne kadar birçok ortaklaşa çalışmalar yaptık, bunları artırmamız gerekiyor. Yaptığınız hâyır işlerinizde bizimde bir tuzumuz olsun, projelerinize destek olmaya hazırız. Gündüzbey’den Kuran Kursu talebi geldi, hemen yaptık ve Müftülüğümüze teslim ettik” dedi.

“ALTI CAMİMİZİN BELİRLENEN ALANLARINA KREŞ AÇILMASINA DESTEK VERDİK”

Başkan Polat, “Cami cemaatinin temiz ve güzel bir ortamda vakit namazlarını eda edebilmeleri ve camilerimizin her açıdan örnek mekânlar olması adına Temizlik İşler Müdürlüğümüz bütün camilerimizi belli bir periyot halinde genel temizliklerini büyük bir itina ile yapmaktadır. Camilerimizin etrafındaki alanlarda çevre düzenlemesi yaptık. Fiziki durumları yeterli olan toplam altı camimizin belirlenen alanlarına kreş açılmasına destek verdik ve bu kreşleri Müftülüğümüze teslim ettik. Kreş yapılmaya müsait camilerimize kreş açmaya hazırız, sizlerin taleplerinizi bekliyoruz. Yaz döneminde ilçemizin farklı bölgelerinde hizmet veren Kuran Kurslarımızda eğitim gören çocuklarımızı Çocuk Trafik Eğitim Parkımızda ağırladık ve trafik eğitimi verdik. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada az uyuyacağız, az dinleneceğiz ve çok çalışacağız.” dedi.

İMAMLAR TALEPLERİNİ BAŞKAN POLAT’A İLETTİ

Toplantının son bölümünde söz alan cami imamlarının istek ve önerilerini not alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, iletilen taleplerin yerine getirilmesi için Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerine talimatlar verdi.

İMAMLAR YEŞİLYURT İLÇESİNDEKİ YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİLER

Düzenlenen istişare toplantısından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sunan cami imamları daha sonra Yeşilyurt Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsle Yeşilyurt İlçesinde gerçekleşen yatırımlar, sosyal tesisler ve hizmet alanlarını yerinde incelediler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • yusuf (6 yıl önce)
    ALLAH aşkına siz yemeksiz, ziyafetsiz hiç bir toplantı yapamaz mısınız.Bu nedir her toplantıda masanız dolu , bu hesapları kim ediyor acaba
    0
    0
    Yanıtla