SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İmar Barışı'na 90 Bin Başvuru

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kaçak veya ruhsatsız yapılar ile ruhsata aykırı imal edilen yapıları kayıt altına almak üzere başlatılan İmar Barışı 14 Haziran Cuma günü sona erdi.   12 Haziran Çarşamba günü itibariyle Malatya’da imar barışı kapsamında bina bazında toplamda 26 bin 096, bağımsız bölüm bazında 90 bin 63 başvuru olduğu bildirildi.

Ruhsatsız veya imara aykırı imal edilen kaçak yapıların kayıt altına alınması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 8 Haziran 2018 tarihinde uygulamaya konulan ‘İmar Barışı’ yaklaşık bir yıl sonra 14 Haziran 2019 tarihinde sona erdi.

Çevre Şehircilik Müdürlüğü’nden 12 Haziran tarihi itibariyle alınan verilere göre,  bina bazında toplamda 26 bin 096, bağımsız bölüm bazında 90 bin 63 başvuru yapıldı.

2017 yılı sonuna kadar yapılan yapıları kapsayan İmar Barışı’na ilişkin yapılan başvurular sonucunda 90 bin 063 olan bağımsız bölüm sayısının 81 bun 446’sını konutlardaki bağımsız bölümler, 5 bin 831’ini ticari bağımsız bölümler ve 2 bin 786’sını da diğer bağımsız bölüm başvuruları oluşturdu.

Yaklaşık 70 milyon TL ödeme yapıldı

1-2 katlı binalar ve sanayi yapıları, daha yüksek katlı binalar, lüks binalar, villa, alış veriş kompleksi, hastane, otel ve benzeri yapılar ile tarımsal amaçlı tesisler, enerji üretim tesisleri, spor sahaları, ibadethaneler, kamu idarelerinin ticari maksatla kullanılmayan yapılarının da bulunduğu imar barışı başvurularında toplamda 69 milyon 711 bin 610 TL tutarında ödeme yapıldığı kaydedildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatya (4 yıl önce)
    Hazine arazilerine yapilmayan ancak yapılmış gibi gösterip yapi kayit belgesi alanlar var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkü KOÇAK (4 yıl önce)
    Bir şehre tecavüz edenler şehir ile yasal nikâh kıydı. Parası ile satın alınan adalet.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Suc.halkta.degil.asil.suclular.belediyeleri.yoneten. Imar.mudurleri.bu.kadar.kacak.bina.var..sorsan. Adeleten.hakta.hukuktan.bahsederler. .
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (4 yıl önce)
    Sorsan herkes müslüman, kimse hak yemiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • kamil (4 yıl önce)
    biz ne isek yöneticilerimizde o.
    0
    0
    Yanıtla
  • Düzenli yerleşimci (4 yıl önce)
    Çarpık yapılaşmaya para karşılığı göz yamuldu. Hakkımı helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla