SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İmar da Proje de Devam Edecek'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğu çıkışındaki prestij yol çalışmasının Malatya'nı Batı girişinde de yapılacağı bildirildi.

AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Karayolları 8.Bölge müdürü Sami Uyar ve yetkilileri ile birlikte Karayolları sorumluluğunda yapımı devam eden, yol genişletme, kavşak düzenleme ve alt geçit çalışmaların yapıldığı bölgelere inceleme ve bilgilendirme gezisi düzenlediler.

Heyet ilk olarak Mişmiş Park ile Battalgazi Kavşağı arasındaki kaldırım ve yürüyüş yolu düzenlemesi alanı oldu. Milletvekili Çalık, "Malatya'nın hem girişi ve hem de çıkışının daha güzel hale gelmesi gerekiyor. İnşallah 2009 yılının sonu itibariyle Karayolları Mişmiş Park ile Battalgazi Kavşağı arasına sıcak asfaltını da dökmüş olacak. Belediye ve Karayolları bu konuda takiplerini birlikte yapıyorlar. Kot farkları anayol ile aynı seviyeye gelmesi için de çalışmalar sürüyor.Biz Malatya'yı Batı'dan Doğu'ya bir bütün olarak düşünmek zorundayız. Hem imar ve hem de proje çalışmaları çift taraflı olarak devam edecek" dedi.

Başkan Çakır'da, "Güzergahın genişlemesi çalışmalarının yanı sıra yeşillendirmesi ve peyzaj düzenlemesini Karayolları ile birlikte tamamlıyoruz.Uyumlu bir çalışma halindeyiz. Battalgazi Kavşağı ile Mişmiş Park arasındaki bölüm bu yıl bitirilecek. Bizim esas üzerinde durduğumuz konu Malatya'nın Batı girişi. Beylerderesi ile Dede Korkut Parkı arasında Malatya'ya yakışır bir prestij yol yapmak istiyoruz. Batı'daki prestij yoluyla 2 ayrı proje çalışması üzerinde duruyoruz. Karayollarının teknik ekipleri ile birlikte hareket edeceğiz. Malatya'ya yakışan en iyi projeyi yapacağız. Hem Malatya'nın girişi hem de çıkışı Malatya'ya yakışacak hale gelecektir" diye konuştu.

Karayolları Bölge Müdürü Sami Uyar ise, "Karayollarının Malatya'daki çalışma hızı durmadan devam edecek. Ama aydınlatma direkleri çalışmalarımıza büyük engel teşkil ediyor. Yolun ortasında kalmış gibi duruyorlar, Yolu genişletmemiz için direklerin geri çekilmesi çalışmalarının da aynı anda yapılması gerek" deyince
Milletvekili Çalık; "TEDAŞ Genel Müdürü ile görüştüm, şebekeyi yer altına alacaklar. Bu çalışmalar da hemen başlayacak" diye araya girdi.

Bölge Müdürü Soylu devamla; "Mişmiş Park ile Battalgazi arasındaki yoldaki çalışmalarımızı biz bu yıl bitireceğiz. Bu yolun proje bedeli yaklaşık 7.5 milyon TL tutarında. Batı girişinde ise proje konusunda öncelikle imar tadilatını yapılması gerekiyor. İmar çalışması bittikten sonra Belediyemiz ile ortak çalışmalar yapacağız" dedi.

Basın mensuplarının "Malatya-Sivas karayolunun bozukluğu ve uyarı levhalarının gereğinden fazla olması ile ilgili sorularına Bölge Müdürü Soylu; " Eve, o yolumuz da sıkıntılarımız var biliyorum. Yol genişletme çalışmalarımız da sürüyor. Bazı bölgelerde yapılan çalışmalarda dün itibari ile temel onarımları ve kaplaması bitirildi. Uyarı lehvaları konusuna ise gerekli düzenlemeleri yapıyoruz" diye yanıtladı.

Battalgazi Kavşağı'nda da AKP milletvekili Koca yapılması düşünülen kavşaklar hakkında bilgiler verdi. Milletvekili Koca özetle, "Battalgazi Kavşağı ve İstasyon Kavşağı'ndaki alt geçit projelerinin ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak en iyi projeye hep birlikte karar vereceğiz" dedi.

Akpınar Kavşağı'ndaki alt geçit çalışmalarının yapıldığı bölgede Milletvekili Çalık, "Yapılan çalışmalarda özellikle de toz ve çamur konusunda vatandaşlarımız mağdur oluyor, sıkıntı çekiyor. Bunlara bir çözüm bulunamaz mı?", Belediye başkanı Çakır da "Çalışmanın yapıldığı bölgede ışıklandırma yetersizliği sorunu var, bu sorunu gideremez miyiz?" diye bölge müdürü Soylu'dan talepte bulundular.

Soylu ise her iki soruya da; "Bakalım, arkadaşlarla konuşalım. Çalışmaları aksatmadan nasıl bir çözüm buluruz. Ona göre davranalım" diye yanıt verdi.

Başkan Çakır, " Çalışmalardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için her türlü önlemi alıyoruz. Buradaki çalışma, yetersiz gelen su borusunun değiştirilme çalışmasından dolayı uzadı. Bazı bölgelerimize su verilemedi. Bundan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Yarın akşama kadar bu sıkıntının giderileceğini sanıyorum." diye konuştu.

Milletvekili Çalık ise, "Malatya değişiyor, dönüşüyor. Alt geçit çalışmalarından dolayı burada sıkıntı çekiliyor. Yaşanan bu sıkıntılar aydınlık ve güzel günlerin habercisidir. Her şey daha güzel bir Malatya için yapılıyor" dedi.

Bölge Müdürü Soylu ise "Yapılan alt geçidin 1350 m. uzunluğunda ve 25 m. genişliğinde olması nedeniyle doğu bölgesinin en büyük alt geçiti olma özelliğini taşıyor. Vatandaşların sıkıntı çekmemesi için her türlü önlemi alıyoruz ve alacağız" dedi.

İstasyon Kavşağı'ndaki inceleme esnasında ise Çalık, "Battalgazi Kavşağı, yatırım programına alındı. Ancak İstasyon Kavşağı'na sonradan karar verdiğimiz için yatırım projesine alınamadı. Bunu da 2010 yılı yatırım programına aldıracağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız