SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmar İddianamesi İade

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi’ndeki imar usulsüzlüklerine ilişkin olarak hazırlanan ve 45 kişi hakkında dava açılmasını öngören iddianamenin mahkeme tarafından ‘Usule ilişkin eksiklikler’ nedeniyle savcıya iade edildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Malatya Belediyesi'ndeki imar usulsüzlüğü iddiaları ile ilgili olarak Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan ve Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianame ‘Usul yönündeki eksiklikler’ bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade edildi.

"Resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık, görevi kötüye kullanma ve bu suça iştirak etmek, İmar kirliliğine neden olma" gibi suçlamalarla iddianame hazırlayan Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı ise, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin iade kararına Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde itiraz ederek, iddianamenin kabul edilmesi yönündeki görüşlerini tekrarladı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin savcılığın itirazını 15 gün içinde sonuçlandıracağı belirtiliyor.

İddianamenin kabul edilmesi halinde 45 memur ve sivil şüpheli hakkında, "Resmi belgede sahtecilik, Kamu kurum ve kuruluşu zararına dolandırıcılık, Görevi kötüye kullanma ve bu suça iştirak etmek, İmar kirliliğine neden olma" gibi suçlardan dava açılacak ve yargılama süreci başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız