SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmar" Meclisi!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan toplantısını Başkan Ahmet Çakır ve üyelerin katılımı ile yaptı. Belediye Meclisi salonunda gerçekleşen ve tamamının imar konularını içeren gündem maddeleri arasında bulunan Çilesiz Mahallesi (Fahri Kayahan Bulvarına) Akaryakıt ve LPG istasyonu kurulması, kat artışı ve nizam değişikliği gibi talepler, tartışılmadan kabul edildi.

 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Belediye Meclis toplantısına kısa süreliğine katılarak bir konuşma yaptı. Vekil Şahin, Büyükşehir kapsamına alınan Malatya’nın yapılaşmasının 100 yıl sonrası düşünülerek planlanması ve bu konuda taviz verilmemesi gerektiğini belirterek başladığı konuşmasını “Et ve tırnak gibiyiz. Bizlerin bu birlikteliğini bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir” diye sürdürdü. 
 
Malatya Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantı gündemi, kat artışı, nizam ve cins değişikliği gibi imar konularını içeren maddelerden oluşması Meclis üyelerini bile isyan ettirdi. Bazı üyeler “400 binden fazla nüfusun yaşadığı bir şehrin sorunları sadece imar konuların mı oluşur. Başka sorunumuz yok mu? O zaman adımız Belediye Meclisi değil, İmar Meclisi olsun” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 
 
Gündem maddeleri arasında yer alan Şehit Hamit Fendoğlu Caddesi üzerinde bulunan işletmelerin ön cephelerine sundurma yapılması ile ilgili ihtisas komisyonu raporu detaylı araştırma ve incelemelerin yapılması için ertelenirken; MOTAŞ A.Ş tarafından sürdürülen Battalgazi Belediyesi toplu taşıma işi ile ilgili Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü teklifi görüşülerek kabul edildi. 
 
Ayrıca BM Nüfus Fonu ve BM Kalkınma Programı çerçevesinde yürütülmekte olan Kadın Dostu Kentler 2 projesi kapsamında ilgili kurumların yerel eşitlik birimi temsilcileriyle yapılan çalışmalar sonucunda Malatya için 3 yıllık olarak hazırlanan ve onaylanmış olan “Yerel Eşitlik Eylem Planı”nda Belediye ile alakalı yükümlülüklerin görüşülüp karara bağlanması için Kadın Erkek Eşitliği komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı. 
 
Gündem maddeleri arasında yer alan ve Abdulgaffar Mahallesinde bulunan parka isim verilmesi hakkındaki teklif görüşülerek, sözkonusu parka “Şehit Kamil Akdağ” isminin verilmesi kabul edildi. 
 
Tamamının imar konularını içeren maddelerden oluşan ve gündem dışı maddelerin ayrı ayrı okunup gündeme alınması ile başlayan toplantı da, Belediye Meclisinin 2009 yılında Kentsel Dönüşüm kapsamına aldığı Uçbağlar Mahallesindeki bazı adaların kentsel dönüşüm kapsamından çıkarılması talebi, gerekli incelemenin tamamlanmadığı için ertelenmesi ve Aşağıbağlar mahallesinde bir parselin yükseklik artışı talebinin  reddedilmesi ile başlayan toplantı, Çilesiz mahallesindeki bir parselin 7 kattan 10 kata çıkarılması, Yeşiltepe’de nizam değişikliği, Çilesiz Mahallesinde bir parselin (Fahri Kayahan bulvarına) Akaryakıt ve LPG istasyonu alanı olması, İskender Mahallesindeki bir parselde kat yüksekliği talebi ile TOKİ tarafından basın çalışanları ile gazilere yönelik olarak yaptırılacak olan konut alanındaki imar planı değişikliği tartışılmadan oylanarak kabul edildi Gündem dışı verilen ve gündeme alınması kararlaştırılan maddelerin İmar Komisyonuna havale edilmesiyle süren toplantı, gündemin imar dışı tek maddesi olan ve MOTAŞ İle Battalgazi Belediyesi arasında imzalanan toplu taşımacılık konulu maddenin görüşülmesi ve komisyon görüşü doğrultusunda hat ve kira bedellerinin düşürülmesi karara bağlandıktan sonra toplantı sona erdi. 
 
Meclisin bir sonraki toplantısını 5 Eylül’de yapacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız