SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmar 'Yoğunluklu' Meclis!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Meclisi, 2009 yılındaki ilk toplantısını Başkan vekili Tevfik Arpacı başkanlığında üyelerin katılımı ile yaparak gündemdeki konuları komisyonların verdiği karar doğrultusunda tartışmadan karara bağladı. 32 Maddelik gündemin 29 Maddesini İmar konuları oluşturdu. 2005’den sonra yapılan yapılara da ek yoğunluk verilmesi, hibe yoluyla yoğunluk kullanımı, çekme mesafesinin düşürülmesi ve mahalleler bazında yapılan bölgesel imar revizyonları ağırlıklı imar konuları oluşturdu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, mücavir alanlarda kalan köylerde ahırlarda olası hastalıklara karşı ilaçlama konusunda Çevre İl Müdürlüğüne yetki verilmesi maddesi gündeme alındı ve aynı doğrultuda oylanarak kabul edildi.

FİLİSTİN'E YARDIM..
MHP’li üye Taner Özhan’ın Filistin’e yönelik İsrail Vahşetinin kınanması ve bölge halkına yardım yapılması ile ilgili olarak Meclisin bir karar alması yönündeki önergesinin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildikten sonra görüşmelere geçildi.

Görüşmeler sırasında söz alan CHP’li üye Doğan Ağdaş özetle; “İsrail’i kınama ve Filistin’e yardım kararı alalım ama. Bu yeterli mi? Kullandığımız malzemelerden yediğimiz kavundan domatese kadar tüm yiyeceklerimiz, tohum itibarıyla İsrail menşeli. Uygulanan tarım politikaları ile tarımımız yerlerde sürünüyor, İsrail’e muhtaç kalmışız. Onlardan aldığımız sebze tohumları topraklarımızı mahvetti. Göndereceğimiz ilaç, gıda ve para ile soruna çözüm bulamayız” dedi.

AKP’li üye Nurettin Karaaslan ise özetle ; “Doğan bey haklı ama, meclisimizin bu eleştiriler hakkında yapacağı bir şey yok. Elimizden ne geliyorsa onu yapalım” dedi. AKP’li Fahrettin Eserdi ise özetle “Gün eleştiri yapma günü değildir. Orada bizim insanlarımız da yaşıyor. Gün eleştiri günü değildir” dedi. Yapılan bu konuşmalardan sonra yapılan oylamada oybirliği ile Filistin’e yardım yapma kararı alındı.

İKİ İSİMLİ PARK!
Bağımsız üye Ayşe Vanlı’da “ Sümerpark ismini bu meclis vermişti. Ama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bizzat kendisi istemedi. Geçtiğimiz mecliste de gündeme alınmasını istemiştik, Başkan yok diye alınmadı. Bu toplantı da Başkan yok, bu gidişle de olmayacak gibi, bu ismin kaldırılması kararı da bu meclisin işi. Niye gündemde yok?” diye soru sordu. Meclis başkanvekili Tevfik Arpacı da “ Bir önerge verirseniz gündeme alırız” diye yanıtladı. CHP’li üye Doğan Ağdaş’da “Parkın girişinde Abdullah Gül” parkı levhası, parkın içinde de başkan Cemal Akın’ın reklâmlarında da ‘Sümerpark’ismi var. Bir yerin iki ismi olmaz.” diye uygulamayı eleştirdi.

Yapılan bu konuşmalardan sonra gündem maddelerine geçildi.

Şehir içinde çalışan M plakalı minibüsçülerle, hal esnafının biriken borçlarının faizinin silinmesi ve ana paranın üç eşit taksitte ödenmesi talebi komisyonun “ret” kararı doğrultusunda kabul edildi.

AKP’li Metin Mandal, Vahap Ergün, Serdar Kayagül, Basri Akatay ve MHP’li Mehmet Keten Denetim Kurulu üyeliklerine yapılan oylama sonucu seçildiler.

İMAR MADDELERİ
Gündemin İmar maddeleri arasında ilk 5 maddesini Çarmuzu, Tecde, Karakavak ve 2 ayrı alanda olmak üzere Yaka Köyündeki arsaların Belediyeye hibesiyle kazanılacak yoğunluğun, Çilesiz, Hacıabdi ve 3’ünün de Karakavak mahallelerinde kullanılması önergesi komisyon kararı doğrultusunda tartışılmadan kabul edildi.

Gündemin diğer maddeleri arasında Kentsel dönüşüm alanında yenileme ve yoğunluk transferi, mahalleler bazında hazırlanan 3-4 etap bölgesel revizyon imar planları, çekme mesafesinin düşürülmesi gibi konular komisyondan geldiği şekilde kabul edildi.

KISMİ AF MI?
Gündemin 10.Maddesinde bulunan ve 2005 yılından önce yapılan yapılara verilen hakkın bu tarihten sonra yapılan yapılara da verilmesi önergesi de komisyon kararı doğrultusunda tartışılmadan ve anlaşılmadan kabul edildi.

Gündem de yer alan maddelerin bir kısmı ertelenirken bir kısmı da diğer toplantıya aktarılması kararı alındı.

Toplantı, önümüzdeki toplantının 4 Şubat 2009 tarihinde yapılması kararlaştırdıktan sonra sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız