SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmara Açılan Park Alanı Davasında Karar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, imar planında park ve çocuk bahçesi olan alanı konut alanına çevirme girişimleri, İdare Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulundu.

Malatya Merkez Başharık Mahallesi 14. Sokak arkasındaki 4 bin 349 metrekarelik alanın bin metrekaresini, Malatya Belediyesi konut alanına çevirdi ve alana bina yapıldı. Kendi yerini belediyeye park ve bahçe olarak kullanılması için veren Sevim Aybay ve Fatih Sitesi yöneticileri, belediyenin haksız ve hukuka aykırı durumda bulunduğu iddiasıyla Malatya İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Malatya İdare Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda şunlar belirtildi:

"İmar Planı'nda park ve çocuk bahçesi olan 601 ada 7 nolu parselin, Belediye Meclisi'nin 135 sayılı kararıyla imar planı değişikliği yapılarak konut alanına dönüştürülmesi üzerine bakılan davanın açıldığı anlaşılmaktadır. Davalı idarenin savunmasında, imar planı değişikliği yapılırken plan müellifinin gerekçeli uygun görüşünün alınmadığı belirtilmiştir. Bu durumda, imar planı değişikliği yapılırken, plan müellifinin gerekçeli uygun görüşünün alınmamış olması karşısında, yönetmelik hükümlerine aykırı olarak tesis edilen dava konusu imar planı değişikliğinde hukuka uygunluk bulunmamaktadır. Mahkeme masrafları davalı idareden alınmak kaydıyla, 30 gün içinde Danıştay'a temyiz yolu açılmak üzere oy birliği ile karar verildi".

Malatya Belediyesi'nin konuyu temyize götürdüğü belirtilirken, park alanına yapılan binada ailelerin oturduğu ifade edildi. Malatya Belediyesi'nin temyiz kararından sonra binayı yıkıp yıkmayacağının merak konusu olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız