SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmara Açma Rantı Artırmış!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Başkanı Cemal Akın'ın, Yerel Gündem 21'in organizasyonuyla düzenlenen mahalle toplantısının sonuncusunu Fırat Mahallesi'nde gerçekleştirdiği, burada yaptığı konuşmada, imara açılan yerlerin bugün kentin en çok gelir getiren yerleri olduğunu belirttiği bildirildi.

Yerel Gündem Genel Sekreterliği'nin, söz konusu toplantıya ilişkin yayınladığı bülten şöyle:

"..Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği tarafından mahalle sorunlarının yerinde tespit edilmesi amacıyla belli aralıklarla toplantılar düzenleniyor.

Bu amaç çerçevesinde Fırat Mahallesinde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Eşi Nurten Akın, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, Belediye Meclisi Üyeleri, Daire Müdürleri, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Üyeleri ve Fırat Mahallesinin sakinleri katıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle programın açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Kadın Meclis Başkanı Aysel Çelikyay, bütün bayanların gününü kutladıklarını ifade ederek bu gün bütün erkeklerin evlerine giderken eşlerine bir çiçek alarak gitmelerinin kadınları çok mutlu edeceğini söyledi.

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 olarak yaptıkları mahalle toplantılarının amacının kentin sorunlarını yerinde ve mahalle sakinlerinden direk dinleyerek tespit etmek olduğunu belirten Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, bayanların Dünya Kadınlar Gününü kutladığını kadınlara verilen değerin sadece bu günle sınırlı kalmamasını toplumsal yaşamın her kademesinde onlarında hak ettikleri yeri almaları gerektiğini vurguladı.

Mahalle sorunlarını yerinde tespit etmek amacıyla daire müdürleri ile birlikte mahallelerini ziyaret eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın’a teşekkür eden Fırat Mahalle Muhtarı Remzi Akdemir, mahallelerindeki sorunları dile getirdi.

Konuşmalarına başlamadan önce toplantıya katılanlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile çiçek dağıtan Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, kadınlara bakış açılarının Peygamberimizin anlayışı doğrultusunda olduğunu belirterek tüm bayanların gününü tebrik etti.

Halka Hizmet Hak’a Hizmettir anlayışı ile Malatya’da heyecanla hizmet üretmeye çalıştıklarını belirten Başkan Akın, kamulaştırma çalışmalarının İnderesine kadar geldiğini, Güney Çevre Yolunun kamulaştırma işlemlerine başlamak için gerekli çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Kentimizde imara açılan alanların bu gün kentin en çok gelir getiren yerleri olduğunu vurgulayan Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, Beydağında 60 bin dönümlük alanın da kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde imara açılarak yeni merkezlerin oluşturulacağını ifade etti.

Semtte yaz aylarında bazen yaşanan su sıkıntılarının tekerrür etmemesi için şimdiden çalışma başlattıklarını belirten Başkan Akın, kentin belli yerlerinde yaşanan trafik sıkıntılarına çözüm olması için uzmanlarla yaptıkları çalışmalar neticesinde bazı çift yönlü caddelerin tek yön olarak hizmet verecek şekilde düzenlenmesinin İl Trafik Komisyonunun kararı olduğunu belirtti.

Tapu tahsis belgesi olmayan vatandaşların şikâyetlerini dinleyen Başkan Akın, bu mağduriyetlerin giderilmesi için esas muhatabın Devlet olduğunu fakat Malatya Belediyesi olarak hukuk çerçevesinde yapılması gereken çalışma varsa bunu da başlatacaklarını belirtti.

Kentin sorunlarını çok iyi bildiklerini ve çözülmesi için azami gayret göstereceklerini belirten Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın, bir sonraki toplantıya bu sorunların bir kısmını çözmüş olarak geleceklerini belirterek mahalleden ayrıldı.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız