SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmar'a Avukat, Hukuk'a Ev Hanımı, Aile'ye Mimar!..

0
Güncellendi - 2017-04-06 02:29:04
İmar'a Avukat, Hukuk'a Ev Hanımı, Aile'ye Mimar!..
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi toplantısında Encümen ile İhtisas Komisyonlarında görev yapacak üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

Meclis gündeminde olan bazı maddeler karara bağlanırken bazıları ise ilgili komisyonlara havale edildi. Avukat Ramazan Acar İmar ve Hukuk Komisyonlarına, Ev Hanımı Suna Şekeroğlu Hukuk Komisyonuna, Mimar Meltem Kavuk ise Kadın ve Aile Komisyonuna seçildiler.

Yeşilyurt Belediyesinin MAŞTİ karşısındaki Hizmet Binası toplantı salonunda Başkan Vekili Ramazan Yakıcı Başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında öncelikle 07 Mart 2017 tarihli toplantıda alınan karar özeti oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ilk olarak 2016 Yılı Faaliyet Raporu görüşülürken, 2016 Yılı Denetim Komisyonu Raporuyla ilgili Meclis Üyelerine bilgiler verildi. Denetim Komisyonu raporuna göre Yeşilyurt Belediyesinin 2016 Yılı Gelirleri 95 Milyon 112 Bin 095 TL, Giderleri 122 Milyon 390 Bin 662 TL., tahmini bütçenin ise 130 Milyon 480 Bin TL. olduğu açıklandı.

ENCÜMEN VE İHTİSAS KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ

Meclisin ilk oturumunda 5393 sayılı Belediye Kanununun 33.maddesi uyarınca gizli oylama ile Encümen Üyeleri, 5393 sayılı Belediye Kanununun 24.maddesi uyarınca açık oylama usulüyle İhtisas Komisyonlarında görev yapacak üyeler belirlendi.

Encümen ve Komisyon üyelikleri seçimlerine geçildi. Seçimlere geçilmeden önce söz alan CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel “Komisyonlara bizim gruptan kimseyi almıyorsunuz. O nedenle yapılacak seçimlerde bulunmamızın bir anlamı yok” diyerek toplantı salonunu terk etti. CHP’li diğer üyeler de Tabel’i takip ederek salondan ayrıldılar. Gizli oyla yapılan 3 kişilik encümen seçimlerine 26 AKP’li üye oy verdi. 2 oyun boş kullanıldığı seçimlerde Ramazan Yakıcı, Nurettin Karaaslan ve Salih Urfalı encümen üyeliğine seçildiler.

Açık oylama ile yapılan Meclis İhtisas Komisyon üyelikleri de şu isimlerden oluştu;

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri: Ali Seydi Ünlü, Sadin Şahin, Zühal Dişer,Murat Karapınar, Mehmet Özen

İmar Komisyonu Üyeleri: Ramazan Acar, Mehmet Çınar, Şahin Özer, Bekir Karakuş, Kadircan Esen,

Meslek Odaları ve Sivil Toplum Komisyonu Üyeleri: A.Kadir Eyidemir, Ali Seydi Ünlü, Seydi Erkuş, D.Cumali Sucu, Ali Palancı,

Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonu Üyeleri: Ramazan Çetin, Murat Karapınar, Ramazan Maden, Cercis Taşdemir, Hüseyin Selçuk,

Kadın ve Aile Komisyonu Üyeleri: Zühal Dişer, Şükran Gönültaş, Ümit Dağılmışgül, Nurettin Durmaz, Meltem Kavuk,

Eğitim Komisyon Üyeleri: Cercis Taşdemir, Sadin Şahin, Ramazan Maden, Şükran Gönültaş, A.Kadir Eyidemir,

Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri: D.Cumali Sucu, Hikmet Tutlu, Ali Palancı, Mehmet Özen, Murat Karapınar

Hukuk İhtisas Komisyonu Üyeleri: Ramazan Acar, Ramazan Yakıcı, Şükran Gönültaş, Suna Şekeroğlu, Ümit Dağılmışgül

Başkanvekili Ramazan Yakıcı, seçimin meclise hayırlı olması temennisinde bulunurken, üyeliklere seçilen meclis üyelerine de görevlerinde başarılar diledi.

Seçimlerin tamamlanmasından sonra CHP Grubu salona geri döndü.

BELEDİYE BAŞKANI POLAT’A KREDİ KULLANMA YETKİSİ

Yeşilyurt Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi doğrultusunda, Doğal Ürünler Pazarı ve Emanet Çarşısı yapım işi, muhtelif mahallelere park yapımı ve mevcut parkların sosyal tesisi bakımı, onarımı ve revize edilme işi, Engelsiz Parka Mescit yapım işi, Eski Cezaevinin Kültür Sanat Merkezine dönüştürülmesi ve tadilat işi, muhtelif mahallelerde taş duvar yapım işi, yer altı ve yer üstü konteynırı alımı, 20.000 ton sıcak asfalt alımı işleri için Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a İller Bankasından 19 Milyon 100 Bin TL’lik kredi kullanılma yetkisi verilmesi onaylandı.

ŞEHİT MUSTAFA BALTACI’NIN İSMİ ÖZALPER’DEKİ PARKA VERİLDİ

Osmaniye’de teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Komando Onbaşı Mustafa Baltacı’nın ismi Özalper Mahallesi Güllü Sokak’ta bulunan parka verilmesiyle ilgili madde Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonuna havale edildi.

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle görevinden istifa ettiğini yazılı dilekçeyle gönderen Yeşilyurt Belediye Meclisinin AKP’li Üyesi Hüseyin Kalan’ın dilekçesi 7 Nisan Cuma günü yapılacak ikinci oturumda yeniden görüşülecek.

İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda; Gündüzbey Mahallesi 2254, 2286, 2287,2288 ve 2289 nolu parsellerde imar tadilatı talebini reddeden Meclis, Yakınca Mahallesi 254 ada 1 nolu parselin Güneydoğu bölümünde bulunan park alanında trafo alanı bırakılması dair imar plan tadilat talebini ise gündeminden çıkarttı.

11 maddeyi görüştükten sonra onaylayan Belediye Meclisi 6 maddenin ise İmar Komisyonuna havale edilmesini kararlaştırdı.

NİSAN AYI İKİNCİ OTURUM 7 NİSAN CUMA GÜNÜ

Yoğun bir gündemle Nisan Ayı İlk Oturumunu tamamlayan Yeşilyurt Belediye Meclisi, 7 Nisan 2017 Cuma günü saat 10:00’de yeniden bir araya gelerek gündemdeki diğer maddeleri karara bağlayacak.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Yerelli (6 yıl önce)
    İşi bilmelerine gerek yok ki! Yanlış oldu mu yık, bir daha yap. olmadı bir daha! olmadı gelecek sefere! olmadı mı tamam tamam bu kadar yeter ARTIK! Bırak öyle kalsın! !!
    0
    0
    Yanıtla
  • MURAT (6 yıl önce)
    Referandum öncesi güzel bir malzeme yakalamışsınız. Çoğaltın çoğaltın turşusunu kurun.
    0
    0
    Yanıtla
  • israfil çatalkaya (6 yıl önce)
    Yesilyurt belediyesi bazı sosyol işler yapıyorki inanamıyorum , Başkan halk çocuğu olduğu her sosyal işlerde ğözüküyor bazı hareketler bize hafif gelebilir Türkiyenin aBD sini yapıyor çalışma yönünde .
    0
    0
    Yanıtla
  • Endişeli (6 yıl önce)
    Bu zihniyetin temel felsefesi bu değil mı zaten.İşi ehli olmayana ver.Yeter ki ahbap çavuş olsun.Cebinizden çıkan paralarla onlarca trilyonluk tadilatlar yapılıyor sonra beğenme sil baştan. Hiçbiri ne hakkımı helal etmiyorum.D bu insanlar ı Alllaha havale ediyorum.Herkes Malatya ne halde diyorsa güzelim memleket ne hale geldi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu güzelim Malatya yı bir siz beğenmiyorsunuz. Dışarıdaki hemşehrilerimizin her ilimize gelişinde ağızları açık kalıyor, siz ise hala eleştiriyor duruyorsunuz. Önce rumuzunuzu olumlu hale getirin. Nasıl bakarsanız öyle görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    muhtarlara çok güzel evler yapan bu belediye ilk günden beri şu meclis salonunu değiştirmedi :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir bey anlamadınızmı.Buradan başka Yeşilyurt belediyesinin her birimi çok lüks döşeli.Ama bunu kasaba belediyesi salonu gibi tutuyorlar.Meclis üyeleri fazla oyalanmasınfazla takılıp soru filan sormasın rahatsız olsun biran önce kalkıp gitsinler diye.Valla haci başkan çok uyanık
    0
    0
    Yanıtla