SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmarda Park Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:55:08
İmarda Park Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Kiltepe Mahallesi Muhtarı Celal Demirtaş, Kiltepe Mahallesi'nde bulunan ve imarda park olarak görülen bir kısım alanın üçüncü kişiler tarafından işgal edildiğini ileri sürdü. 

Demirtaş, imarda park olarak görülen alan üzerinde üçüncü kişilerin tel örgü ve duvar örerek bostan yapıldığını kaydederek, "Kiltepe Mahallesi Kiltepe Caddesi üzerinde bulunan yeni imar planına göre park alanı görünen kısmen Malatya Büyükşehir Belediyesi kısmen de Yeşilyurt Belediyesi’ne ait alandayız. Bu alanlar yeni düzenlemeye göre park alanı olarak düzenlenmiş ancak üçüncü şahıslar burayı tel örgü çevirerek bostan yapmışlar. Bir kısmını da duvar örerek, sanayi kooperatifi adı altında kiraya vermişler. Mahalle olarak bunu kabul etmiyoruz. Konuyla ilgili Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesine müracaatta bulunduk. Harita mühendisleri burada çalışma yaptı. Biz bir an önce buradaki işgalin kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

İşgalin bir an önce kaldırılmasını istediklerini dile getiren Demirtaş, "İşgal kaldırıldıktan sonra buranın imar planına göre çocuk parkı ve otopark yapılması planlanıyor. Bugüne kadar mahallenin yönetim şeklinin başarısızlığı bu işgale neden olmuş. Biz bir an önce gerekenin yapılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürü Cengiz Karabulut, Kiltepe Mahallesi Muhtarı Celal Demirtaş'a gönderdiği cevapta, şunları kaydetti:

"İlgili dilekçeniz üzerine yapılan incelemede zeminde tel örgü ve duvarla çevrili alan, onaylı imar planına göre kısmen otopark alanında kısmen sorumluluğu Malatya Büyükşehir Belediyesine ait olan Kiltepe Caddesi üzerinde kalmaktadır. Bu nedenle Büyükşehir Belediyesi'ne müracaat edilmesi gerekmektedir. Tel örgü ile çevrili alanın doğusundaki duvarla çevrili kısım park alanı içinde kalmaktadır. Söz konusu park, Yeşilyurt Belediyesi sorumluluğundadır. Belediyemiz tarafından parktaki işgal kaldırılarak, düzenlemesi yapılacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız