SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmdada Helikopter Yetişti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, hastalanan 4 günlük bebek ile hamile olan bir kadının imdadına Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait helikopter yetişti.

Malatya-Pütürge karayolunun yoğun kar ve tipi yüzünden 3 günden beri kapalı olması sebebiyle Pütürge ve Doğanyol ilçelerindeki vatandaşlar zor günler yaşıyor. Hastalarını hastaneye yetiştiremeyen vatandaşların imdadına son anda Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı helikopterler yetişiyor.

Pütürge ilçesine bağlı Gündeğer köyünde oturan ve doğum zamanı 2 gün geçen 26 yaşındaki Türkan Duman ile Çığırlı köyünde oturan Karaman ailesinin 4 günlük ismi konulmamış olan kız bebeklerinin, zor şartlar altında getirildikleri Pütürge ilçesinde yapılan kontrollerde Malatya'ya sevk edilmelerine karar verildi. Malatya-Pütürge karayolunun yoğun tipi nedeniyle kapalı olması nedeniyle durum Malatya Valiliği'ne bildirilince 2. Ordu Komutanlığı devreye girdi.

Malatya'da bulunan 2. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na bağlı helikopter, Pütürge ilçesine giderek bebek ile hamile kadını Turgut Özal Tıp Merkezi'ne getirdi. Görevini başarı ile tamamlayan askeri helikopter personeli, hastaları sağlık personeline teslim ettikten sonra üslerine döndü.

Hemen acil servise alınan Türkan Duman'ın eşi Hasan Duman, "Eşimin doğumu 2 gün gecikti. Yolumuz kapalı olduğu için hastamızı getiremedik. Kız bebek bekliyoruz. Kızıma 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın eşi Ayşe Iğsız'ın ismini vereceğim. Askerlerimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Çocuk acil servisinde tedavi altına alınan bebeğin babası Ramazan Karaman da kendilerine yardımcı olan askerlere teşekkür ettiklerini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız