SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İMEP Protokoluna İmza

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul'da, Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) ile İşkur ve başkanı Malatyalı olan Küçükçekmece Belediyesi arasında İstihdam İçin Mesleki Eğitim Projesi (İMEP) protokolu imzalandı.

Konuya ilişkin olarak MİAD'dan yayınlanan basın bülteni şöyle:

"İstihdam için mesleki eğitim projesi (İMEP) protokol imza töreni yapıldı. Ekonomik kriz döneminde yaşanan işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla hazırlanan İstihdam için Mesleki Eğitim Projesi tarafların imzaları ile resmen başlatıldı.

25 Haziran Perşembe günü K. Çekmece Oktay Duran Matbaa Meslek Lisesinde yapılan törende protokol; Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Kaymakamı H.Osman Ebiloğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İstanbul İl Müdürü Muammer Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Koca, Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Konak, ve Küçükçekmece İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (KSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Özen tarafından imzalandı.

PROJE, KATILIMCILARA ÖNEMLİ AVANTAJLAR SUNACAK
İŞKUR ve Küçükçekmece Belediyesinin işbirliği ile geliştirilen İMEP projesine destek veren Malatyalı İşadamları Derneği proje kapsamında daha fazla istihdam oluşturmak için işadamlarıyla paydaşlardan biri oldu. İmza töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus AKDAŞ “İşadamlarımızla bu projeye destek veriyoruz. Derneğimiz önemli markaları bünyesinde barındırıyor. Markalarımızın ve diğer üyelerimizin destekleri ile sadece ön duyurularını yaptığımız ve birçok talep topladığımız projede ilerleyen günlerde çok daha fazla talep oluşacağını biliyorum.” dedi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay: ‘2008 yılı başından itibaren Küçükçekmece Belediyesi Beyaz Masa bünyesinde yapılandırılan İstihdam Masası ile eleman arayan 275 firma ile diyalog kurularak toplam 1500 ün üzerinde istihdam sağlanmışken bu kez pilot uygulama olarak başlayan projeyle şimdilik 520, sonrasında 10.000 vasıfsız kişinin mesleki eğitimden geçirilerek işe yerleştirilmesini amaçlıyoruz’ dedi.

Proje ile 1500-6500 TL tutarındaki mesleki eğitim kursiyerlere ücretsiz olarak verilecek. Kurslar başlar başlamaz her katılımcının İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası yapılacak. Bunun dışında mesleki eğitim kursundaki kişilere 330-360 TL aylık ücret ödenecek. Ayrıca İşadamları bu proje ile istihdam edecekleri elemanlar için beş yıl boyunda sigorta desteği alabilecekler. İmza töreni sonrasında, basın mensuplarıyla birlikte matbaa baskı atölyesine inen Küçükçekmece Belediye Başkanı ve Proje Paydaşları makinelerin başında örnek baskı çalışmasıyla objektiflere poz verdi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız