SON DAKİKA
SON DEPREMLER

IMF Başkanı'ndan Kötü Haber

A- A+ PAYLAŞ

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, dünyanın bir Büyük Resesyon ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

'Afrika haksızlığa uğruyor'

IMF Başkanı'na göre küresel ekonomide büyüme on yıllar sonra ilk kez bu yıl sıfırın altına inecek.

Dominique Strauss-Kahn bu konuşmayı Tanzanya'da, ekonomik krizin Afrika'daki etkilerini konuşmak için toplanan konferansta yaptı.

Krizin Afrika kıyılarına nisbeten geç ulaştığını söyleyen IMF Başkanı, ancak etkilerinin ciddi olacağı uyarısında bulundu.

Strauss-Kahn milyonlarca insanın yoksulluğa mahkum olma riskiyle karşı karşıya olduğunu dile getirdi.

Bunun da, krizde hiçbir payı olmayan kıtada büyük bir öfke yaratabileceğini söyledi.

Eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan da bu noktaya parmak basarak Afrika'nın haksızlığa uğradığını vurguladı.

Dün de Dünya Bankası, küresel ekonominin bu yıl İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez küçüleceği öngörüsünde bulunmuştu.

Dünya Bankası'na göre, sanayi üretiminde yıl ortasına kadar, geçen yıla oranla yüzde 15 düşüş yaşanacak.

Kurum, dünya ticaretinin de son 80 yılın en düşük seviyesine inebileceğine dikkat çekiyor. Ticaretteki düşüşten en fazla birçok ekonominin ihracata dayalı olduğu Doğu Asya etkilenecek.

Bankaya göre, gelişmekte olan ülkeler 700 milyar dolara kadar dış açıkla karşı karşıya kalabilecek.

Kaynak:(BBC)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız