SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İmkanlar Dahilinde Her Türlü Problem Çözülecek"

0
Güncellendi - 2018-05-02 03:06:40
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Ali Kaban, Darende ilçesinde muhtar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Kaban, Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle içme suyu, yol yapım çalışmaları, elektrik hatları, güvenlik ve asayiş konularıyla ilçedeki altyapı çalışmalarını görüştü.

Toplantıda konuşan Kaban, Darende'nin emin ve güvenli bir ilçe olduğunu belirtti.

Kaban, şöyle konuştu:

"Muhtarlarımızı dinliyoruz çünkü onlar devletle ile millet arasında köprü görevi görüyor. Vatandaştan aldıklarını devlete, devletten aldığı talimatları da vatandaşa aktaran konumundalar. İmkanlar dahilinde ilçemizin her türlü problem çözülecektir. Sıkıntılarınızı ileteceğiniz ilgili müdür arkadaşlarımız ile buradayız. Problemler hangi birim yöneticimizi ilgilendiriyorsa arkadaşlarımız anında cevap verecek ya da notunu alarak çözüm için gerekli işlemleri yapacak."

Darende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Sezer de ilçedeki mahallelerin genel olarak yol, hırsızlık, altyapı ve içme suyu konularında sıkıntılar yaşandığını aktararak, "Mahallerimiz de genel olarak altyapı ve yol sorunu bulunuyor. Kırsalda bulunan 6 mahallemiz su sıkıntısı çekiyor ve tankerle su taşınıyor. Sondaj ile bu sorunların aşılmasını bekliyoruz. Yeşiltaş Mahallemizde HES kanalından kaynaklı ulaşım sorunları devam ediyor köprü yapılmasını istiyoruz. Özellikle yazlıkçı ve kayısı damlarının olduğu mahallelerde hırsızlık olayları artmış durumda, bu konuda yetkilerden çözüm bekliyoruz." diye konuştu.

Toplantıya katılan 60 mahalle muhtarı, talep ve önerilerini anlattı.

Kaban, daha sonra Sadrazam Mehmet Paşa İlçe Halk Kütüphanesi'nde okul aile birliği başkanlarıyla toplantı düzenlendi.

Okulların aile birliklerinin önemli olduğuna değinen Kaban, okul aile birliği başkanların istek ve önerilerini dinledi.

Okul aile birliği başkanları madde bağımlılığı, çevre düzenlemesi, okul servisleri ve kantin denetimleri, okul güvenliği gibi konularda istek ve taleplerini anlattı.

Vali Kaban, ardından beraberindeki heyetle Somuncu Baba Külliyesi'ni ziyaret etti.

Toplantıya, İlçe Kaymakamı Enver Zengince, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, İl Jandarma Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ve İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya, Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) Malatyaİl Müdürü Mustafa Türker, İlçe Garnizon Komutanı Murat Köse, İlçe Jandarma Komutan Vekili Özkan Topal, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

AA- Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Ş@mpiyoN (5 yıl önce)
    Sayın Vali bey nedense kim gelirse gelsin önce darende ile ilgileniyor sanki malatyamızın tek sorunlu ilçesi gibi. aslında gelişiminden tutun tüm sorunları ile sıkıntılı ancak sorunlarını bir türlü duyuramayan ilçelerimizde var örneğin arguvan hekimhan yazıhan gibi ilçelerimiz hiç bir şekilde ne ziyaret ediliyor ne de yardım elleri uzanıyor ben bu darende ziyaretlerini görünce artık kızgınlık ile karşılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla