SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İMKB Yönetimi Neden Değişiyor?

A- A+ PAYLAŞ
 
Sektörde üç söylenti var...
 
Uzun bir süredir özelleştirilmesi konuşulan İMKB, sürpriz KHK ile adeta devletleştirildi. İMKB Başkanı Hüseyin Erkan ve yönetim kurulunun görevleri 31 Aralık itibarıyla sona erdirildi. Yeni yönetim kurulu 5 değil, toplam 7 kişiden oluşacak. Üç üye ve başkanı hükümet belirleyecek
 
İMKB yönetimi başta olmak üzere sektörde şok etkisi yapan Kanun Hükmündeki Kararname ile ilgili piyasada şu üç söylenti dolaşıyor: 
 
* İMKB'nin 25. yılında İstinye'ye gelen Başbakan Tayyip Erdoğan, “Temennim odur ki İMKB de finans merkezi içinde yer alır” demişti. Her ne kadar İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, aynı gün 'Neden olmasın' yanıtı verse de daha sonra yönetim İstinye'den Ataşehir’e taşınma konusunda ayak diretti. Bu da hükümeti kızdırdı. 
 
* İMKB'de özelleştirme hazırlıkları devam ediyordu. Ancak bu sürecin dışında kaldığını gören hükümet, dünkü KHK ile yönetimdeki ağırlığını artırarak, “Süreci ben yönetirim” dedi. 
 
* İMKB yönetimi İstanbul Borsası’nın özelleştirmesinde ağır kaldı. Yönetim değişikliği ile bu süreç de hızlandırılmak isteniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız