SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmza Kampanyasına Destek

0
Güncellendi - 2016-03-02 16:42:12
İmza Kampanyasına Destek
A- A+ PAYLAŞ

CHP Malatya İl teşkilatı, TÜRK-İŞ tarafından başlatılan ‘Kiralık işçiliğe hayır’ imza kampanyasına destek verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), tarafından 'Kiralık işçilik' olarak tanımlanan yasa tasarısına karşı başlatılan imza kampanyasına destek olmak için soykan parkında açılan imza standını ziyaret etti. Kiraz burada yaptığı açıklamada bugünlerde meclise sevk edilen düzenlemeyi eleştirerek, “Bizde CHP Malatya teşkilatı olarak hem imzalarımızla destek olmaya hem de bu yasanın karşısında olduğumu ifade etmek için bugün buradayız” diye konuştu.

İlgili yasanın kabul edilmesi halinde özellikle çalışan kesimler için örgütlü toplum olmanın önünün kesileceğini ifade eden Kiraz, “Zaten son dönemlerde sendikacılığı zayıfladığını görüyoruz. Bu yasa ile birlikte daha da zayıflamış olacak. Kiralık işçilik tamamen bir piyasa ekonomisi, bir amele pazarına dönüşüyor. Devletin simsarlık yaptığı bir anlayışa doğru gidiyor. Bu kabul edilebilir bir şey değil. İnsanların kıdem tazminatları noktasında hakları ellerinden alınıyor. Çalışanların emeklilik hakları ellerinden alınıyor. Tamamen işverenin vicdanına terk edilen bir çalışan sınıf oluşturuluyor. Kölelikte ve emek sömürüsünde adeta son noktaya gelinen ve dibe vurmuş bir anlayışla karşı karşıya kalacağız. Bu sadece çalışanları ilgilendirmiyor. Herkesi ilgilendiriyor. Çünkü her evde bir çalışan var. Ben Malatya da bu konuda duyarlı olmayı imza kampanyasına destek vermesini bekliyorum. Biz CHP olarak bunun karşısında olacağız” dedi.

iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız