SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İmza Krizi

A- A+ PAYLAŞ

Hükümetin Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yetkisi isteyen tasarısının komisyondaki görüşmeleri, tartışmalar nedeniyle başlayamadı. Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın'ın Umre'de olmasına rağmen komisyon üyelerine gönderilen yazının altında imzasının olması, komisyonunun MHP'li ve CHP'li üyelerinin tepkisine neden oldu.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, toplantı başlamadan önce ayağa kalkıp elindeki toplantıya çağrı yazısını göstererek, ''Tasarı 28 Mart'ta Meclis'e gelmiş, 29 Mart'ta ise Komisyon Başkanı Mustafa Açıkalın bizi toplantıya çağırıyor ama 29 Mart'ta Komisyon Başkanı Türkiye'de değildi. Türkiye'de olmayan bir insan nasıl imza atar. Bu çağrı geçersizdir, toplantıyı başlatamazsınız'' dedi. Birleşimi yöneten Başkanvekili Recai Berber, Ayhan ve tepki gösteren diğer muhalefet milletvekillerine, ''Siz Başkan ile görüştünüz mü? O bu imzanın kendisine ait olmadığını mı size söyledi'' karşılığını verdi. CHP ve MHP'li milletvekillerinin tepkisini sürdürmesi, komisyonda tartışmalara neden oldu. Ayhan ve bazı CHP'li milletvekilleri kürsünün önüne giderek tepkilerini dile getirmeyi sürdürdü.

Başkanvekili Berber, toplantının 15 dakika sonra başlayacağını bildirerek salondan ayrıldı. Arada gazetecilerin yanına gelen CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, toplantı çağrısının Komisyon Başkanvekili imzasıyla yeni bir çağrı yapılacağını belirterek, toplantının 2 Nisan Cumartesi günü yapılacağını söyledi.

ÇİÇEK: 'ATILMIŞ İMZA, ISLAK İMZA'
Toplantının ertelenmesinden sonra gazetecilere bir açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bir gazetecinin ''Bugünkü durum skandal olarak değerlendirildi, ne diyorsunuz?'' sorusuna, ''Hayır, bu doğru değil. Gelen tasarının özüne karşı olunabilir, zamanlamasına karşı olunabilir ama o tür sıfatlarla konuyu izah etmek bence çok doğru değil, çok temiz bir üslup da değildir'' diye konuştu.

Çiçek, bugüne kadar Meclis'in geleneklerine uygun olarak 48 saat önceden üyelere bilgi verildiğini belirterek, şunları söyledi:

''Altında davet sahibinin imzası, ıslak imzadır. Öyle birinin attığı imza değildir. Bugüne kadar komisyonunun geleneklerine de uygun olarak yapılmıştır. Neticede imza, kendi imzası. İtiraz eden varsa bu imza yetkili makamlara gönderilir, ona ait midir, değil midir, ortaya çıkar. Aksini iddia edenler de bu sonuç sebebiyle mahkum olabilir. Atılmış imza, ıslak imza.''

Bir gazetecinin ''Komisyon Başkanı Türkiye'de değilmiş'' sözleri üzerine Çiçek, şunları söyledi:

''Geleneklerine uygun olarak nasıl yapılıyorsa buradaki davet ona göre yapılmıştır. Biz böylesine önemli bir tasarıda uzlaşmayı temin etmek adına, tasarıyı bugün görüşmek yerine, görüşülebilirdi, usul itirazları olurdu ama komisyonun başkanvekili, arkadaşlarımız, sayın üyeler, muhalefetten katılan milletvekilleri de toplantının cumartesi günü yapılmasını uygun gördü. Tasarıyı cumartesi günü görüşeceğiz."

Çiçek, Başbakan Erdoğan'ın TSK ile ilgili bölümün çıkarılabileceğine ilişkin açıklamasını hatırlatması üzerine, ''Esasını tartışmaya başladığımızda bunları konuşuruz'' dedi.

Öte yandan Komisyon Başkanvekili Recai Berber, milletvekilleriyle yaptıkları görüşmede, toplantının 2 Nisan Cumartesi günü yapılmasında mutabık kaldıklarını, toplantı çağrısının kendisi tarafından yenileneceğini bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız