SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İnanç ve İnatla Reddediyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şubesi'nden, Belediye Konferans Salonu'nda bir derneğin Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafının indirilmesi girişimine sert tepki geldi.

İhya-Der adlı derneğin 29 Mart'taki toplantısı öncesinde Türk Bayrağı ve Atatürk portresinin salondan kaldırılması girişimi, daha sonra Atatürk portresinin kaldırılmasına polis müdahalesi ile ilgili olarak ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir şu açıklamayı yaptı:

"Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda 29 Mart 2008 günü yapılan etkinlikte Türk Bayrağı ile Atatürk Posterlerinin salondan kaldırılması olayını üzüntü ile karşılıyor ulusal birlik ve refleksimize, toplumsal aklımızın ve başarımızın, çağdaşlığımızın temeli olan laik devlet ve toplum düzenimize yönelik bu çirkin, kin kokan ilkel saldırıyı inanç ve inatla reddediyor Atatürk ve Türk bayrağının varlığından rahatsızlık duyan zihniyeti şiddetle kınıyoruz

Asıl rahatsızlık Türk Bayrağı ile Atatürk Posterlerinden duyulan rahatsızlık değildir. Atatürk’ten Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetten, Atatürk ve cumhuriyet ilkelerini bu gün canla başla savunanlardan duyulan rahatsızlıktır. Bu günkü varlığını ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olan Türkiye Cumhuriyetine ait kamu binasında resminin bulunmasına dahi tahammülü olmayanlardır. Tartışmasız bir açıklıkla Atatürk’ten, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik ve demokratik varlığından rövanş almayı isteyenlerin cumhuriyetimize meydan okumalarıdır.

Atatürk’e karşı olmak bilime, toplum yaşamında kuralların bilimle belirlenmesine yani laik toplum düzenine karşı olmak demektir. Atatürk’e karşı olmak cumhuriyete, tam bağımsız ulus-devlet yapısına karşı olmak demektir, Atatürk’e karşı olmak dini inkâr etmek demektir, bağımsızlığı ret etmek, emperyalizme hizmet etmek ve sömürüden yana olmak demektir.

ATATÜRK bu ulusun ortak değeridir. Değerlerini yok eden uluslar, hür ve bağımsız yaşayamazlar.

Atatürk Türkiye’nin meşalesidir. Meşaleyi söndürmemek, Türkiye’nin vaadidir

Şunu hiç unutmamalıyız ki, Türk milletinin hayatında Atatürk bir dönem değil, yeni bir dönemin başlangıcıdır. Atatürkçülük bir yaşam tarzıdır.

Adres ne olursa olsun, “dâhili ve harici bedhahların” sözcülüğüne soyunmuş, Ulus devletleri parçalama projesi doğrultusunda emperyalist sömürgeci güçler ve onların içerdeki işbirlikçileri; Kurtuluş Savaşını vererek ulus devlet ve üniter yapı temelinde çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Kahraman Atatürk ve Kemalizm’e başka hesaplara da engel olduğunu bilen dıştakilerle sinsi bir işbirliği içine girmiş olanlar bilmelidirler ki; Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen Cumhuriyetin çağdaş kazanımlarına sonsuza, değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Bize düşen görev ve sorumluluk, Atatürk’ün kutsal emanetinin, bağımsız, laik ve demokratik Cumhuriyetimizin rövanşını kimseye, hiç bir koşulda vermeyeceğimizidir.

Ulus birlik ve bütünlüğünün her zamankinden daha çok önem kazandığı böyle bir dönemde, Belediyemize ait konferans salonunda gerçekleştirilen bir etkinlikte toplumsal gerginliklere yol açabilecek talihsiz diyebileceğimiz Türk Bayrağı ile Atatürk Posterlerinin indirilmesi ni nerden cesaret aldıklarını siz kamu oyna bırakıyor olayı şiddetle kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde bilim ve akıl vardır; bilimde ve akılda ise birlik vardır. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusunun bilim ve akıl mirasına sahip çıkan, soylu ve sağlam karakterli koruyucuları geçmişte vardı, günümüzde de vardır ve gelecekte de olacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız