SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnancından Şüphe Ederim"

A- A+ PAYLAŞ

 

 

CHP seçim çalışmalarını ilçeler ile merkezde sürdürürken, bu çalışmalara eski bakanlardan Fikri Sağlar da katıldı. 

CHP'den bu çalışmalara ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"DOĞANŞEHİR VE AKÇADAĞ..

Kültür Eski Bakanı Fikri Sağlar, Hekimhan mitinginin ardından kısa bir ilçe turu yaptıktan sonra Yazıhan Belediye Başkanı Ali Kaya’ya taziye ziyaretinde bulundu. Daha sonra da Doğanşehir ilçesi açık hava toplantısına katıldı.

Doğanşehirlilere ilk olarak CHP Malatya 2. sıra milletvekili adayı Ali Dağdelen hitap etti. Dağdelen kısaca şunları söyledi: “AKP Malatya milletvekili adayları, sadece Erdoğan’ın istediği doğrultuda gerçekleşti. Millete dayatmacı bir anlayışla milletvekili adaylarını belirledi. Bizde ise partimizin yoklaması dikkate alınarak milletvekili adaylarımız belirlendi. Yeni CHP anlayışında işsizlik, yoksulluk kader olmaktan çıkacak. Faali meçhul cinayetler aydınlatılacak. Öğrencilerin barınma sorunu 2 yıl gibi bir sürede tamamen halledilecek. Öğrencilerin ödedikleri harç paralarını kaldıracak. Taşeron işçiliğine son vereceğiz.” Doğanşehir’de Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ve CHP Malatya Milletvekili adayı Veli Ağbaba da birer konuşma yaptı. Daha sonra CHP Malatya milletvekili adayları ve Sağlar, Polat beldesindeki bir çay bahçesinde yurttaşlarla biraraya gelerek, yurttaşların sorunlarını dinlediler.

Bu arada Polat’a giderken, köylüler konvoyun önünü keserek, CHP’lilere çilek ikramında bulundular. Eski Bakan Sağlar’a çilek fiyatlarının yetersiz olmasından dert yanan köylüler, “Çilek yetiştiriyoruz. Ama emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Çileğin kilosunu 90 kuruşa satıyoruz” dediler. Polat beldesi ziyaretinden sonra Sağlar Akçadağ esnaflarını ziyaret ederek Akçadağlıların sorunlarını dinledi.

BEYDAĞI'NDA..

Beydağı Belediye Başkanı Abuzer Sarıtaş ve yurttaşlar tarafından karşılanan Sağlar ve CHP’liler, Beydağı Belediyesi yanındaki miting alanına geldiler.

Sağlar, yaptığı konuşmada, “Bakıyorum da önlerde kadınlarımız ve çocuklarımız duruyor. Çünkü geleceğimizi yarınlarımızı daha iyi görüyorlar. Onlar tencerenin içinde ne kaynadığını ne kaynamadığını iyi biliyorlar. Yemeyen yediren, çocuklarını giymeden giydiren analarımız bacılarımız bir siyasi parti için bu kadar toplanmışsa ve o toplantıda heyecan, coşku varsa o partinin geleceği açık demektir” dedi.

CHP’nin iktidar olacağını belirten Sağlar, “6 gün sonra iktidar olacağız. Bu iktidar yolunda Kemal Kılıçdaroğlu çok önemli bir faktördür. Türkiye’nin sorunlarını çözecektir. Türkiye’deki Kürt sorunun çözülmesi demek Türkiye’ye barışın huzurun gelmesi demektir. Bu sorunu çözecek olan halkın içinden gelen halktan biri olan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu ne diyor? Öncelikte ülkede barışı sağlayacağım. Demokrasiyi sağlayacağım, özgürlükleri, toplumsal hakları vereceğim. Tüm kimlikler yandaş değil yurttaş olacaktır” şeklinde konuştu.

Yoksulluğun ve işsizliğin kader olmadığını belirten Sağlar, şöyle devam etti: “Çalışıyorsunuz, bahçenizde bin bir emekle ürün kaldırıyorsunuz. Ancak bu ürünün karşılığını alamıyorsunuz. Askerdeki oğlunuza harçlık gönderemiyorsunuz. Kızınızın çeyizini dizemiyorsunuz. İktidar diyor ki 16. büyük ekonomiye sahipmişiz. Peki, soruyorum size hanginizin evininde arabası var traktörü var. Hanginizin cebinizde gübre alacak parası var. Mazot alacak parası var. Hanginiz aynı koşullarda yaşıyorsunuz?”

Bir ülkeyi sorunsuz yönetebilmek için insanların aç ve cahil bırakıldığını belirten Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar, “Ne diyorlar? Siz okumayın cahil kalın, aç kalın ki bizim dediklerimiz sorgulamadan kabul edin. Eğitimsiz aç bırakmanın altında yatan neden budur. Eğer buraya okul yapmıyorlarsa sizin çocuklarınız okumasını istemiyorlar” dedi.  Hopa’da öldürülen öğretmene de değinen Sağlar, “Ne için? Oradaki haklarını istediği için Metin Lokumcu öldü. İnanç sahibi olan herkes ölen bir kişi musalla taşına gelince imamın nasıl bilirsiniz sorusuna iyi biliriz derler. Çünkü ne yaptıysa iyisiyle kötüsüyle bu dünyadan göçmüştür. Erdoğan İstanbul’daki konuşmasında ne diyor; ‘birisi ölmüş, adı da çok önemli değil.’ Bir kere ölünün arkasından kötü konuşulmaz. Önem vermiyorum diyerek küçük görmemelidir. Ben bundan şunu çıkarırım bir kere hem saygısız hem de inancından şüphe ederim.” 

ARAPGİR..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba, ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor. Halkın zenginleşmediğini aksine daha çok fakirleştiğini belirten Ağbaba, yurttaşların çok zor şartlarda yaşadığını söyledi.

Ağbaba, Arapgir’e bağlı Doydum, Meşeli, Sipahiuşağı, Satikli, Amuran, Çakırsu, Bostancık ve Arguvan’a bağlı Ermişli’yi ziyaret etti. Ağbaba’nın ziyaretine destek amacıyla CHP İstanbul Büyükşehir Meclis Gurup Başkanı Fahrettin Kahyan da katıldı.

Büyüyen biriler olduğunu ama bunların halktan kişiler olmadığını belirten Ağbaba, “Gittiğimiz her yerde sorun aynı, dert aynı. Sorun yoksulluk. Adamın evi başına yıkıldı, yıkılacak ama adam o evde yaşamak zorunda. Bunlar halen yalan söylüyorlar diyorlar ki, ‘Kişi başına milli gelir 10 bin dolar. Malatya zenginleşti, Arapgir zenginleşti’ rakamlar söylüyorlar rakamların doğru olup olmadığını gittiğimiz yerlerde görüyoruz. Birileri büyüyor, ama büyüyenler sizler değilsiniz büyüyen kendi yandaşları kendi çeteleri” dedi.

Bir sürü yolsuzluk yapıldığını belirten Ağbaba, şöyle devam etti: “Malatya’nın değerleri satılıyor. Tekel, Sümerbank, Et Balık Kurumu ve şimdi de Şeker satılıyor. O satılan yerlerden sizlere para geldi mi? Bakın Bostancık Arapgir’e 27 kilometre uzaklıkta. Kaç saatte gelebiliyorsunuz bu köye 2 buçuk saatte. Ne zamandan beri AKP’ye oy veriyor bu köy, hem de ful oy veriyorlar, ama hizmet götürmüyorlar. Türkiye ve Malatya zenginleşmişse Arapgir’e bakın, Bostancığa bakın Satik’e bakın. Malatya fakirleşmiş Arapgir ve Arguvan fakirleşmiş. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizlere hizmet etmekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Bizler sizin efendiliğinize değil, hizmetkârlığınıza talibiz.”

Köylüler Ağbaba’nın ziyaretine katılan CHP İstanbul Büyükşehir Meclis Gurup Başkanı Fahrettin Kahyan’a teşekkür ettiler. Köyde yaşayan bir vatandaş duygularını şöyle dile getirdi: “Fahrettin Bey İstanbul’lardan kalkıp geliyor, bizlere hizmet ediyor. Kendisine teşekkür ediyoruz. Parti anlayışına da teşekkür ediyoruz, sağ olsun. Camimizin etrafını parke taşları ile düzenletiyor. Biz artık rahat rahat buralar da namazımızı kılabileceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi ailesine ve sizlere çok teşekkür ediyoruz. Oy verdiğimiz AKP, bize senelerdir söz verdi bu yolları şöyle yapacağız, böyle yapacağız diye. Hatta biz daha önceleri de bu sorunu televizyonlarda dile getirdik. Çamurları gösterdik. Köylüler bize cephe aldılar, ‘normal köylü yardımı alıyorduk, onları da kestiler’ dediler. Sizler kötü yerleri gösteriyorsunuz hani sizin güzel yerleriniz diye sordular. Biz de dedik ‘İşte güzel yerde yapılanlar bunlar çamur içinde yürüyoruz’ dedik. Aylardır meşakkatteyiz bizler de artık gerekeni yapacağız ne yapalım derler hani el eli yıkar elde döner yüzü yıkar.”

Daha sonra sözlerine tekrar devam eden Ağbaba, “Biz ne kadar cem evine yakınsak Camilere de o kadar yakınız. Biz asla dini siyasete alet etmeyeceğiz. Şimdi geldiğimiz Bostancık köyü bizlere yıllardan beri fazla oy vermeyen bir köy. Ben bunu sorgulamak için söylemiyorum. Cumhuriyet Halk Partili olan arkadaşlarımız ile beraber yeni bir anlayış gerçekleştiriyoruz. Biz Arguvan’da ki cem evine de camiye de katkı veriyoruz bizim özelliğimiz bu” diye konuştu."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız