SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnançlara Saygılıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:45:18
A- A+ PAYLAŞ

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cem Vakfı Malatya Şubesi'ni ziyaret ederek “Biz, bütün inançlara saygılıyız. Devletin de tüm inançlara eşit mesafede durması gerekiyor” dedi. 

Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan ve yöneticilerle bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cemevlerinin yasal ibadethane olmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan, Ağbaba’nın sadece Malatya değil Türkiye için bir kazanç olduğunu belirterek “Çalışmalarını hem görsel, hem yazılı basından takip ediyoruz. Türkiye’nin kalkınması, birlik ve beraberliği için bu inanç ve azimle çalışan milletvekillerine ihtiyacımız var. Sayın vekilimiz Veli Ağbaba’ya başarılar diliyorum. Dualarımız kendileriyle. İnşallah önümüzdeki dönem Veli Ağbabaların sayısında artış olur” dedi.

Cemevlerinin Türkiye’de uzun yıllar bir problem olduğunu ifade eden Veli Ağbaba, “Cemevleri bir çok bahaneye sığınarak yasal ibadethane sayılmıyordu. Biz yıllardır söylüyoruz, bir yerin ibadethane olup olmadığına o inanç sahipleri karar verebilir. Bir kişi bile burası benim ibadethanem diyorsa, bizim için söz bitmiştir. Biz bütün inançlara saygılıyız. Devletin de tüm inançlara eşit mesafede durması gerekiyor. Geçen günlerde almış olduğumuz bir kararla, Türkiye’de aşılmaz denilen soruna bir çözüm bulduk. Yasalara sığınanların da doğru söylemedikleri ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Ülke genelindeki 229 CHP’li belediyenin cemevlerini meclis kararları ile yasal ibadethane olarak kabul ettiğini belirten Ağbaba, “Türkiye’de ilk kez meclis kararıyla cemevlerini yasal ibadethane sayan belediyeler CHP’li belediyelerdir. Artık kimse cemevlerinin yasal ibadethane olup olmayacağına karar veremeyecek. 2 Aralık 2014’te alınan bir AİHM kararı var. AİHM kararları bizim yasalarımızı bağlıyor” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerine CHP’li üyelerin verdiği cemevleri teklifinin reddedildiğini ifade eden Veli Ağbaba, “Ama bilinmelidir ki kabul etsinler, etmesinler artık bu inkar son bulmuştur. Önümüzdeki dönemde AKP’li, MHP’li belediyeler bunu kabul edeceklerdir. Devletin tüm kurumları AİHM kararını kabul etmek zorundadır. Bizim attığımız adım önemli diğer partiler içinde bir samimiyet testi oldu” dedi.

"BİR ALEVİ ÇÖPÇÜ YOK"

Alevilerin sorununun sadece cemevleri problemi olmadığını kaydeden Ağbaba, “Bence en önemli problem Alevilere yapılan ayrımcılık. Devletin hiçbir kademesinde hâla bir Alevi inancına mensup, meclis kürsüsünde başbakana, bakanlara karşı da söyledim. Okuma yazma oranının en çok olduğu bir toplumda bir vali yok, emniyet müdürü yok, bürokrat yok. Bırakın bunları, son dönemlerde belediyelerde bir çöpçü bile kalmadı. Burada Alevi örgütlerine çok büyük görev düşüyor. Bu sorun onların verdiği mücadeleyle son bulacak. Biz de bu mücadelelerinde onların yanında olacağız” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız