SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnandırıcı Açıklama Bekliyoruz"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 7 adet gündem maddesiyle toplanan genel kurulda, bazı maddelere karara bağlanırken bazıları da ilgili komisyonlara havale edildi.

Gündemin 5. Maddesinde yer alan ‘Tarifeler Yönetmeliği Değişikliği’ maddesi okunmadan komisyona gönderilmesi oylamaya sunuldu.  Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’ne aykırı olan bu duruma, herhangi bir belediye meclis üyesinden de tepki gelmemesi dikkat çekti.

MASKİ Genel Kuruluna Başkanlık eden Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün,  okunmadan oylamaya sunulan söz konusu madde için ‘Okunsa da, okunmasa da zaten komisyona havale edilecek. Dolayısıyla okunmasa da olur’ dedikten sonra maddenin ilgili komisyona havalesini oylamaya sundu ve maddenin komisyona havalesi kabul edildi.

“Açıklamalar inandırıcı değil”

Bu arada MASKİ Genel Kurulu toplantısında söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hurşit Kuşçu, doğruluğu tartışılan iptal gerekçeleriyle gündeme gelen MASKİ’nin ihalelerini sordu.  Akçadağ ve Hekimhan ihalelerinin iptal edilmesine ilişkin yetkililerin yaptığı açıklamaların inandırıcı olmadığını belirterek, meclis üyelerine bu konuda bilgi verilmesini istedi. Kuşçu, “Hekimhan ve Akçadağ’ın kanalizasyon ve içmesuyu şebeke yapım işi ihaleleri iptal edildi. Bu iptallerin nedenine ilişkin yapılan açıklamaları okuduk ama çok inandırıcı gelmedi.  Çünkü, bir ihale yapıldıktan sonra zaten bunun bir değerlendirme süreci vardır.  Sonra olumsuz bir düşünce varsa bu ihalenin iptalini gerektirir.  İhale iptal edildikten sonraki tarihlerde yapılan ‘İhaleyi yaptık’ açıklamaları tuhaftır.  Bir başka ihaleyle ilgili yapılan açıklamada, muhtelif yerlerdeki kanalizasyon yapım işi ihalesini yüzde 22 ile alan Esenlik şirketinin daha sonra bir taşeron firmaya verdiğini öğreniyoruz.  Bu ihalelerin iptali ve diğer ihalelere ilişkin daha inandırıcı bir açıklama yapılmasını ve meclise bilgi verilmesini rica ediyoruz” diye konuştu.

Meclis Başkan Vekili Şefik Şengün, Kuşçu’yu yanıtlaması için MASKİ Genel Müdür Yardımcısı İrfan Kaya’ya söz verdi. Kaya ise “Bu konu Büyükşehir Belediye Başkanına soruldu. Kendisi de gerekli açıklamaları yaptı” demekle yetindi.

Tartışmaların ardından 2016-2017-2018 yılı performans programı, 2016 yılı ücret tarifesi, 2016 yılı gelir gider bütçesi gibi maddeler komisyona havale edilirken, kadro iptal-ihdas edilmesine ilişkin madde de kabul edildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız