SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnanmak Çok Önemli"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:54
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İÜ) Makine Mühendisliği Bölümü Makine Teorisi ve Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cem Onat, güneş enerjisi ile çalışan araç yarışında bundan sonraki hedeflerinin ilk 5’in içerisinde yer almak olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Onat ve makine mühendisliği son sınıf öğrencisi Battalgazi güneş arabası ekip lideri Musab Karaca, İÜ Radyo Kampusu’nda İnanç Kara Ölmeztoprak’ın hazırlayıp canlı yayında sunduğu Panorama Programına katıldı.

Makine mühendisliği son sınıf öğrencisi Musab Karaca, yaptıkları Battalgazi güneş arabası ile ilgili kısa bilgi verip, birkaç ay önce ülke bazında üniversiteler arası düzenlenen yarışta 10. olduklarını ve bundan sonraki hedeflerinin ilk 5 içerisinde yer almak olduğunu dile getirdi. İlk kez 2 yıl önce yarışlara şoför olarak katıldığını ve dönünce kendi projelerini yapma fikrinin geliştiğini belirten Karaca, “Bu gibi konularda o fikre ve projeye inanmak çok önemlidir. 20 kişilik bir ekip ve danışman hocamızla bu iş gerçekleştirildi” dedi.

Güneş enerjisi ile çalışan Battalgazi ile ilgili teknik bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Cem Onat, Battalgazi güneş arabasının 4 aşamalı sistematik bir çalışma sonucunda orta çıktığını, ilk aşamada kullanılacak fonların belirlendiğini, ikinci aşamada direnç kuvvetini minimize edecek şekilde arabanın diş geometrisi ve diğer parçalarının projelendirildiğini, üçüncü aşamada parça imalatlarının ve montaj işlemlerinin yapıldığını son aşamada ise arabanın limitleri ile birlikte yarışma stratejisinin ortaya çıkarıldığını ifade etti. Onat, ayrıca başta İgdaş, Final Eğitim Kurumları ve Mimsan olmak üzere tüm sponsor firmalara katkıları için teşekkür etti.

Onat, Battalgazi adının araca verilirken, geniş bir katılımla belirlenmesi ve bu ismin Malatya’yı temsil kabiliyetinin bulunması olduğunu açıkladı.

Yrd. Doç. Dr. Onat, “Toplumsal süreçler ve dinamikler çok iyi idare edilmelidir. Teknoloji ile birlikte sanatsal ve sportif faaliyetlerde insan yaşamında yer almalıdır ki boşluklar oluşmasın ve dengeli bir yaşam devam edebilsin” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız