SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnceleme Sürüyor

A- A+ PAYLAŞ

Kayseri'nin Sarız ilçesi yakınlarında düşen 'kobra' tipi askeri helikopterin enkazında incelemelere başlandı.

Dün saat 11.15 sıralarında Malatya'dan Ankara'ya gitmek üzere havalanan ve irtibatı kesilen askeri helikopterin enkazına akşam saatlerinde Kayseri'nin Sarız ilçesi Küçükkabaktepe köyü Oluktepe mevkiinde ulaşılmıştı. Sabah saatlerinde Sarız İlçe Jandarma Komutanlığı Kriminal ve Olay Yeri İnceleme ekipleri paletli kar aracıyla enkaz bölgesine ulaşarak, incelemelere başladı.

Ankara'dan gelen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait kaza kırım ekibi ise henüz olay yerine ulaşmazken, yapılacak kriminal ve teknik incelemeden sonra enkazın parçalanarak helikopterle Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'na getirileceği belirtildi.

Bu arada bölgeye en yakın bulunan Küçükkabaktepe köyüne gelen gazetecilerin, enkaz bölgesine ulaşmasına askeri yetkililer izin vermedi.

Olay yerine yaya olarak dağlık bölgeden giden İHA ekibi ise, ulaştığı enkaz bölgesinde askeri yetkililer tarafından tekrar geri gönderildi. Bölgede şiddetli lodos ve zaman zaman yağmurun etkili olması çalışmaları güçleştiriyor. Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi geçtiği bölgede İl Özel İdaresi'ne ait araçlar, ulaşımı sağlamak için kar temizleme çalışmalarını aralıksız
sürdürüyor.

Bu arada helikopter kazasında üsteğmen Volkan Koçyiğit ve Faik Şimşek şehit düşmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız