SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnceleme ve Araştırma Gezisi

A- A+ PAYLAŞ

Isparta'dan Malatya'ya gelen bir heyet, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata'yı makamında ziyaret etti.

Isparta İl Genel Meclisi Başkan Vekili Veli Gök, İsparta ili Eğridir ilçesi İl Özel İdare Müdürü Mehmet Olgun, Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, Yeşilyurt İl Genel Meclisi Üyesi Cercis Taşdemir ve Isparta'nın Eğridir ilçesine bağlı 20 köy muhtarı Malataya İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata'yı ziyarette, yöresel meyveleri ve ürünleri hediye ettiler.

Isparta İl Genel Meclisi Başkan Vekili Veli Gök de konuşmasında, "Malatya'ya ziyaretimize vesile olan Yeşilyurt eski kaymakamı, şu anki Eğridir Kaymakamı Serdar Cevheroğlu'nun selamlarını getirdik. Meyvecilik alanında, inceleme ve araştırma gezisi için geldik. Ayrıca il genel meclis başkanını da ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgiler aldık. İl genel meclis başkanımızın Malatya çok emekleri olduğunu öğrendik. Kendisinin birikimlerinden faydalanmak istedik" ifadelerini kullandı.

Isparta'nın Eğridir Özel İdare Müdürü Mehmet Olgun da, "İlçemiz genelde tarımla uğraşmaktadır. Bunların başında elma, gül ve çeşitli meyveler gelmektedir. Bizler bir kooperatif kurarak özellikle elmanın iyi yetiştirilebilmesi için sık sık eğitim semineri veriyoruz. Bunun da meyvesini alıyoruz. Şu anda tüm üreticilerin elmalarını değerlendirmek için soğuk hava depoları oluşturduk ve standardı yakaladık" dedi.

Muhtarlar Derneği Başkan Vekili ve aynı zamanda Ziraat Odası Başkanlığı görevini sürdüren Bayram Polatbaş da, 365 bin ton rekoltesi olan kayısı ili olduklarını belirtip, "Ama maalesef, sizin elma ve diğer ürünlerde aldığınız mesafeyi biz daha alamadık. Sizlerin soğuk hava depoları olduğunu öğrendik. Maalesef Malatya'mızda daha meyve ile ilgili soğuk hava depolarımız yok" şeklinde konuştu.

İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata da konuşmasında, "Başkanlarımız meyvelerin nasıl değerlendirdiklerini çok iyi izah ettiler. Bizler de kayısı üreticisinin kayısıyı nasıl değerlendirecek diye çalışma yapıyoruz. Bilindiği gibi bizlerde şehrin çıkışlarına soğuk hava deposu yapmayı düşünüyoruz" dedi.
Isparta heyeti, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata'ya, Eğridir'den getirdikleri yöresel meyveleri ve gülden yapılan çeşitli kozmetik ürünleri ikram ettiler. İl Genel Meclis Başkanı Şavata ise kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız