SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İncil'i Yeniden Yazacakmış!

A- A+ PAYLAŞ

Bu ay cezaevinden çıkacak olan Mehmet Ali Ağca, The Sunday Times’e bir mektup gönderdi. Ağca, el yazısı ile yazıldığı belirtilen mektupta kendisini “fiziksel ve ruhsal olarak, sağlıklı ve güçlü” olarak nitelendirirken, “Planım, dünyanın sonunu ve MÜKEMMEL İNCİL’i yazmaktır?. Vatikan’in hiçbir zaman anlamadığı mükemmel Hıristiyanlığı ilan edeceğim” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de Pazar günlerinde yayımlanan The Sunday Times gazetesi, Papa İkinci John Paul’u vuran Mehmet Ali Ağca’dan el yazısı bir mektup aldığını duyurdu. Haberde Ağca’nın bu ay cezaevinden çıktığından sonra milyon dolar tutarında kitap ve film kontratlarını imzalama planlarının infial yarattığını belirten gazete, “Ancak The Sunday Times’e gönderilen el yazısı mektubunda Türk tetikçisi Mehmet Ali Ağca, bu hafta sonunda ‘Japonya’dan Kanada’ya kadar film ve tv belgesel projeleri konusunda büyük ilgi olduğunda ısrar etti” dedi.
Ağca’nın avukatı Hacı Ali Özhan’a dayanarak 52 yaşındaki Ağca’nın 18 Ocak’ta cezaevinden çıkacağını kaydeden gazete, İtalya’nın kendisini affettiği 2000 yılından beri Türkiye’de cezaevinde bulunduğunu anımsatırken de Ağca’nın, Papa’yı vurmadan iki yıl önce Abdi İpekçi’yi öldürmekten mahkum olduğunu ancak cezaevinden kaçıldığını kaydetti. Gazete şöyle devam etti:
“Mektubunda kendisini ‘hem fiziksel, hem de ruhsal olarak sağlıklı ve güçlü’ olarak niteleyen Ağca, özel bir tv mülakatı için 2 milyon dolar (1.2 milyon sterlin), ve biyografisi dahil, iki kitap için 5 milyon dolar (3.1 milyon sterlin) istiyor. Aynı zamanda, Vatikan Kodu adlı bir kitap ve bunu takip edecek filme ilişkin en çok satan kitap Da Vinci Kodu yazarı Dan Brown’a yazdı.
Mektubunda diyor ki, ‘Planım, dünyanın sonunu ve MÜKEMMEL İNCİL’i yazmaktır?. Vatikan’ın hiçbir zaman anlamadığı mükemmel Hıristiyanlığı ilan edeceğim” ifadelerini kullandı.”
Buna karşın Papa’ya yönelik suikast ile ilgili olarak konuşup konuşmayacağını söylemediğine dikkat çeken gazete, Avrupa yayıncılarının, Ağca’nın anılarının dünya çapındaki yayın haklarının 3 milyon dolar değerinde olabileceğini söylediklerine de dikkat çekti.

TEPKİLER

İngiliz gazetesi, Ağca’nın projelerine ilişkin tepkilerine de yer verdiği haberinde İtalya’nın önde gelen yayıncılarından Francesco Aliberti’nin “Ağca’nın anılarının küresel boyutta ilgi uyandırabilir ancak yayıncılar ve okuyucuların istediklerini vermesi kaydıyla. Yani, çok sayıda yeni bilgileri içeren, tam ve gerçek hikayeyi anlatırsa” sözlerini de aktardı.
Ağca’nın “Sovyetler’in, söylediklerini yaptığı”nı iddia eden, bu konuda araştırmalar yapan İtalyan komisyonu başkanı, Senatör Paolo Guzzanti’nin da, “Etik olarak yanlış. Ağca sadece, terörist bir istihbarat örgüt için çalışan bir haydut, eğitilmiş ve paralı bir katil” ifadelerine dikkat çekildiği habere göre, suikastı araştıran İtalyan savcısı Ferdinando İmposato ise, Ağca’nın “suikast arkasındaki istihbarat servislerine ilişkin her şey biliyor” dedi. İmposato, kendisine para teklif edilmesi, esrarın çözülmesini daha da zorlaştırabilir” görüşünü de savundu. İmposato, “İnsanlar, ona para teklif etmesi, iğrenç ve saçma. Papa John Paul’a hakaret” sözlerini de kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız