SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İncitmeden, Diyalogla..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, vergiyi tabana yaymada kararlı olduklarını belirterek, "Başkanlığımızın kurulmasından sonra vergi gelirinde büyük yükseliş yaşandı"dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (MTSO) Hasan Hüseyin Erkoç ile meclis başkanı Sami Payza, Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök'ü ziyaret etti.

Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök, ziyaret sırasında kayıt dışı ekonomiyle mücadele ve vergi konularında açıklamalarda bulundu. Özkök, kayıt dışı ekonomiyle mücadele için 2 yıl önce kurulan başkanlığın etkin çalışması ile gelir vergisinde yüzde 100 ve kurumlar vergisinde de yüzde 200 artış olduğunu söyledi. Başkanlık olarak vergiyi tabana yaymakta kararlı olduklarını kaydeden Özkök, "Ekonomimiz kırılgan dönemlerden geçti. Bu nedenle, öldürücü vergi metodu gütmüyoruz. Kazanan elbet vergisini ödeyecek. Vergi alırken, mükellefleri incitmeden, mükelleflerle diyalog içerisinde olmaya çaba gösteriyoruz"şeklinde konuştu.

Organize Sanayi Bölgesi'nde yeni bir çalışma başlattıklarını aktaran Başkan Özkök, "Bir yılı aşkın süredir organize sanayi bölgesinde çalışıyoruz. Yeni bir çalışma başlattığımızda gördük ki, bir yıl öncesine nazaran işletmeler vergide daha duyarlı hale geldiler. İncitmeden, mükelleflerle diyalog içerisinde olursanız, mükellefler vergi ödemekten kaçmaz"dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız