SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğalgaz'a Yüzde 10 İndirim Geliyor

0
Güncellendi - 2016-09-29 17:03:05
Doğalgaz'a Yüzde 10 İndirim Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Albayrak "(Doğal gaz indirim) 1 Ekim itibariyle bu indirimi yansıtma yönünde karar aldık. 1 Ekim'den başlamak üzere doğal gazda hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 olarak yansıyacak" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'tan doğal gaz indirimiyle ilgili flaş açıklama. Albayrak "(Doğal gaz indirim) 1 Ekim itibariyle bu indirimi yansıtma yönünde karar aldık. 1 Ekim'den başlamak üzere doğal gazda hem tüketiciye hem sanayiye yüzde 10 olarak yansıyacak " dedi.

Ekonomi, kültür sanat ve enerji politikaları alanlarında çok önemli adımlar atıldığını ifade eden Albayrak, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün alacağımız kararların bundan sonra da olduğu gibi hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Biliyorsunuz yılbaşı itibariyle özellikle İran tahkimiyle ilgili ilk olumlu karar sonrasında BODAŞ'ın taşıyacağı ekonomik yükle ilgili indirim olarak yansıyacağını belirtmiştik. Bu kararın yıl sonundan önce uygulanması için bir süreç içindeyiz. Karar imza noktasına gelmediğinden süreç tamamlanmadı. Ancak kış gelmeden başlayacağını ifade ettiğimiz için toplantı neticesinde 1 Ekim itibariyle yansıtma yönünde karar aldık. Keşke İran'la daha önceden konuşsaydık, yıllar yıllar sürmeseydi."

ELEKTRİKTE BİR ZAM ÖNGÖRMÜYORUZ

Albayrak elektriğe zam öngörmediklerini ifade ederken, "Bu maliyetlerin düşmesine dayalı önümüzdeki dönemde tam tersi elektrik maliyetlerinde düşme olması muhtemel" diye konuştu.

'İNDİRİM KONUSUNDA SORUN YOK'

İran ile tahkim süreci tamamlandıktan sonra detayların konuşulacağını, indirim konusunda bir sorun olmadığını ifade eden Albayrak, Türk Akımı ile ilgili sürecin de Putin'in Türkiye'ye gelmesinin ardından daha net görülebileceğini söyledi.

Türkiye ve Rusya ilişkilerinde önemli konulardan birinin enerji olduğuna vurgu yapan Albayrak, şöyle konuştu: "Türk Akımı 24 Kasım'a kadar belirli bir mesafeye gelmiş durumdaydı. Şimdi aynı şekilde başladık ve devam ediyoruz. Sayın Putin'in Enerji Kongresi kapsamında Türkiye'de olması sebebiyle Türk ve Rusya tarafı olumlu adım atılır mı sorusu kapsamında müzakerelere devam ediyor. Bu toplantıya kadar Türk Akımı konusunda önemli bir mesafe yaşayacağımız yönünde. Putin geldiğinde daha net ve somut şekilde göreceğiz."

'YERLİ KÖMÜRDE HAFTAYA İHALEYE ÇIKILABİLİR'

Albayrak "Yerli kömürde belirlediğimiz 5-6 bölge var. Bölgedeki arz talep dengesi bizim için önemli, yapılacak yatırımın geri dönüşümü açısından alan önemli. Özellikle İç Anadolu Ankara Çayırhan öne çıkıyor. En geç önümüzdeki hafta içinde ilana çıkacağını düşünüyorum. Yenilebilirde de son noktaya geldik. Ekim ayı içinde açıklayacağız. Somut ve net şunu koyduk; güneş ve rüzgar Türkiye'de var.

'DÜNYADAKİ ÖNEMLİ FİRMALARDAN YOĞUN TALEP VAR'

Yerli üretim ve yerli Ar-Ge kapsamında çok büyük bir başarı hikayesi var. Bugün itibariyle yenilenebilir enerjide ve Ar-Ge'de bir ihale sonucu bekliyoruz. Birçok dünyadaki önemli firmalardan çok yoğun bir talep var. Türkiye iç piyasasında değil, bölgedeki talep açısından Türkiye bölgedeki en önemli ülkelerden bir tanesi" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız