SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Evkur Yeni Malatyaspor Kupada Tur Atladı

0
Güncellendi - 2017-09-20 16:45:55
Evkur Yeni Malatyaspor Kupada Tur Atladı
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur karşılaşmasında 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden İnegölspor’u Fernando Emanuel Dening’in kaydettiği gollerle 2-0 yendi ve kupada 4. Tur’a adını yazdırdı.

Süper Lig’de geride kalan 5 haftada 4 puan toplayan ve geçtiğimiz hafta Bursaspor’a yeni sahasında 4-2 kaybeden sarı kırmızılılar, kupa maçında İnegölspor’u 2-0 mağlup ederek, hem kupada bir üst tura çıktı hem de kötü gidişe ‘dur’ dedi.

ALTINCI RANDEVUDA EVKUR YENİ MALATYASPOR GÜLDÜ

İnegölspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, tarihlerinde daha önce 5 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmaların 2’sini Evkur Yeni Malatyaspor, 1’ini İnegölspor kazanırken, 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

İki takım daha önce 2. Lig’de karşı karşıya geldi. 2012-2013 sezonunun ilk yarısında İnegöl’de oynanan karşılaşmayı İnegölspor, 2-1 kazandı. İkinci yarı Malatya’da oynanan karşılaşma ise 1-1 berabere sonuçlandı.

İnegölspor ile Evkur Yeni Malatyaspor, bir sonraki sezon bir kez daha 2. Lig’de aynı grupta yer aldı. 2013-2014 sezonun ilk yarısında Malatya’da oynanan karşılaşma 1-1 berabere tamamlanırken, ikinci devrede İnegöl’de oynanan karşılaşmayı Evkur Yeni Malatyaspor, 2-0 kazandı.

İki takım 2014 yılında hazırlık karşılaşmasında karşı karşıya geldi. Evkur Yeni Malatyaspor, rakibini 1-0 mağlup etti.

TEK MAÇ USULÜNE GÖRE SARI KIRMIZILILAR TUR ATLADI

Ziraat Türkiye Kupası’nda bu sezon değişen statü gereği maçlar eliminasyon sistemine göre oynanıyor. Buna göre kupa, eleme ve final aşamalarından oluşuyor.

Birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci eleme müsabakalarının sonunda son 16 turu müsabakaları oynanacak. Final aşamasında ise çeyrek final, yarı final ve final müsabakaları oynanarak, kupa maçları tamamlanacak.

Üçüncü Eleme Turu müsabakaları, İkinci Eleme Turu müsabakaları sonucunda tur atlayan 33 (otuz üç) takım ile bu statünün 1. Maddesinin 2. Fıkrasının “e”, “f” ve “ı” bentlerinde belirtilen 59 (elli dokuz) takım olmak üzere toplam 92 (doksan iki) takım arasında seri başı sistemine göre oynanıyor. Bu statünün 3. maddesi çerçevesinde belirlenecek olan 46 (kırk altı) takım seri başı olur ve diğer 46 (kırk altı) takım ile eşleşirler. Eşleşmeler kura çekimi ile belirlenecek. Müsabakalar, tek maç eleme usulüne göre küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanır. Müsabakaları kazanan 46 (kırk altı) takım tur atlayacak.

Yeni statüye göre, İnegölspor’u 2-0 mağlup eden Evkur Yeni Malatyaspor, adını 4. Tur’a yazdırdı.

STAT: İnegöl İlçe Stadı-Bursa

HAKEMLER: Erkan Engin (Sakarya Bölgesi-A Klasman Hakemi), Orkun Aktaş (İstanbul Bölgesi-A Klasman Yardımcı Hakemi), Mehmet Kapluhan (İstanbul Bölgesi-A Klasman Hakemi), 4. Hakem Mustafa Aydın (Konya Bölgesi-B Klasman Hakemi)

İNEGÖLSPOR: 20. Mustafa Güngör, 27. Enes Bayır, 4. Gökhan Kurumuş, 95. Murat Şimşek, 17. Yasin Yılmaz (Dk.80-9. Enes Ata), 15. Ali Sakal, 6. Uğur Parlak (Dk.69-16. Emirhan Aydoğan), 7. Okan Deniz, 77. Cihan Yeşilırmak, 25. Ömer Faruk Çalışkan, 99. Ahmet Hakan Şahin (Dk.62-3. İsa Akgöl)

YEDEKLER: 30. Şener Özcan, 2. Kemal Hastürk, 53. Ertuğrul Sancaktutan, 3. İsa Akgöl, 8. Emrah Dağ, 16. Emirhan Aydoğan, 9. Enes Ata

TEKNİK SORUMLU: Murat Yoldaş

EVKUR YENİ MALATYASPOR: 30. Fabien Ceddy Farnolle, 7. Micheal Pereira, 8. Murat Yıldırım, 11. Eren Tozlu (Dk.79-87. İssiar Dia), 16. Sadık Çiftpınar, 17. Turgut Doğan Şahin (Dk.86-33. Mustafa Batuhan Altıntaş), 27. İssam Chebake (Dk.53-18. Muenfuh Seth Sincere), 28. Murat Akça, 77. Rahman Buğra Çağıran, 88. Fernando Emanuel Dening, 90. Abdoulaye Sadio Diallo

YEDEKLER: 66. Emre Selen, 9. Khalid Boutaib, 10. Nacer Barazite, 14. Okechukwu Godson Azubuike, 18. Muenfuh Seth Sincere, 20. Ferhat Canlı, 21. Adem Büyük, 33. Mustafa Batuhan Altıntaş, , 37. Arturo Rafeal Mina Meza, 87. İssiar Dia

TEKNİK SORUMLU: Ali Ravcı

GOLLER: DK. 45+1 ve Dk. 72 Fernando Emanuel Dening (Evkur Yeni Malatyaspor)

SARI KARTLAR: Okan Deniz, Yasin Yılmaz (İnegölspor), Saido Diallo (Evkur Yeni Malatyaspor)

Dakika 5: Murat Akça’nın uzun pasında topla buluşan Pereira, Dening’e ara pasını attı. Dening, kalesi Mustafa ile karşı karşıya kaldı ancak hakem pozisyonun ofsayt olduğuna hükmetti.

Dakika 7: Diallo, ara pasıyla Turgut Doğan Şahin’i hareketlendirmek istedi ancak topun hızını ayarlayamayınca top, kaleci Mustafa’da kaldı.

Dakika 10: Evkur Yeni Malatyaspor’da organizae gelişen atakta Diallo, pasını Eren’e aktartmak istedi ancak kaleci Mustafa ayaklarıyla topu uzaklaştırdı. Dönen top, Pereira’nın önünde kaldı. Bu oyuncunun şutunda defansa çarpan top direğin dibinden kornere çıktı.

Dakika 11: Evkur Yeni Malatyaspor’un ilk ciddi pozisyonunda Eren ceza sahası içerisinde pasını gönderdi, Ali Sakal'ın ters vuruşu sonrası havalanan topa Dening kafayı vurdu. Top, az farkla üstten auta çıktı.

Dakika 14: Pereira’nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içerisinde Murat Akça ile Dening anlaşamayınca mutlak bir gol pozisyonu kaçmış oldu. Murat kafasını uzattı topa dokunamadı, arka direkte Dening topa istediği gibi vuramayınca İnegölspor’un kalecisi topu rahatlıkla kontrol etti.

Dakika 15: Saido Diallo, ceza sahası dışından şansını denedi ancak top, farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

Dakika 16: Maçta ilk kez İnegölspor organize bir şekilde atak geliştirdi. Sol kanatta topla buluşan Yasin, arka direkte bulunan Okan’a pas atmak yerine kaleyi denedi. Top, yan ağlarda kaldı.

Dakika 17: Evkur Yeni Malatyaspor’da soldan topu taşıyan Rahman Buğra, Turgut Doğan Şahin ile paslaştı. Turgut, sağdan içeriye giren Pereira’ya pasını aktardı. Pereira’nın ceza sahası içi sol çaprazdan şutunda top, direğin dibinden auta çıktı.

Dakika 18: Okan ve Uğur’un paslaşmasında top Okan’da kaldı. Bu oyuncunun şutunda top, farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

Dakika 23: İnegölspor’da Okan, sağ kanattan topu iyi sürükledi ve Evkur Yeni Malatyaspor ceza sahası ön çizgisine kadar geldi. Okan’ın şutunda kaleci Farnolle köşeye iyi uzandı ve topu kornere çeldi.

Dakika 24: İnegölspor gole çok yaklaştı. İnegölspor’da Cihan’ın soldan pasında Uğur müsait pozisyonda topa dokunamayınca tehlike büyümeden sona erdi.

Dakika 27: Okan’ın ceza sahasına ortasında Ahmet Hakan Şahin kafa vuruşunu yapamayınca top, auta çıktı.

Dakika 29: Soldan iyi hareketlenen Rahman Buğra Çağıran, sağ taraftan Eren’in hareketleneceğini düşünerek, pasını attı ancak Eren hareketlenmeyince top, kaleci Mustafa’da kaldı.

Dakika 37: Turgut Doğan Şahin, ceza sahası ön çizgisinde Pereira’ya pasını aktardı. Pereira’nın ara pasında Dening iyi hareketlendi ancak İnegölspor’un kalecisi Mustafa Güngör, kalesini terk ederek, topu kontrol etti ve tehlikenin büyümesini önledi.

Dakika 38: Rahman Buğra Çağıran soldan topla ceza sahası önüne doğru hareketlendi ve kaleyi yokladı. Top, üstten auta çıktı.

Dakika 41: Ömer Faruk’un ceza sahasına pasında Okan’dan önce Murat Akça araya girdi ve topu kornere gönderdi.

Dakika 42: Cihan Yeşilırmak’ın kullandığı köşe vuruşunda Evkur Yeni Malatyaspor defansı topu uzaklaştıramadı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Hakan Şahin’in dokunduğu top, Cihan’ın önünde kaldı. Cihan’ın vuruşunda, kaleci Farnolle iyi uzandı ve gole izin vermedi.

İlk yarını sonuna oynanmamış süre olarak 1 dakika ilave edildi.

Dakika 45+1: Pereira’nın pasında Eren iyi hareketlendi ve altı pasın içerisinde Dening’i gördü. Dening, topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 0-1. İnegölsporu futbolcular, bu pozisyonda ofsaty bekledi ancak hakem golün geçerli olduğuna hükmetti.

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle tamamlandı.

Dakika 47: Pereira’nı ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Turgut Doğan Şahin, kaleci Mustafa’nın üzerinden topu aşırtmak istedi top, yandan auta çıktı.

Dakika 48: İnegölspor Uğur’la tehlikeli bir atak geliştirmek üzereyken, ceza sahası dışında Murat Yıldırım’ın hareketiyle yerde kaldı. Hakem Erkan Engin faule hükmetti.

Dakika 49: Cihan Yeşilırmak’ın kullandığı serbest vuruşta top, az farkla yandan auta çıktı.

Dakika 56: Diallo’nun kullandığı korner atışında Dening kafayı vurdu ancak pozisyon öncesi Arjantinli’nin rakibine yaptığı hareketi hakem faul olarak değerlendirdi.

Dakika 61: Sincere’nin kullandığı taç atışında topla buluşan Pereira kaleyi yokladı. Top, kaleci Mustafa’da kaldı.

Dakika 63: Evkur Yeni Malatyaspor’da Diallo’nun pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Eren, topu kaleci Mustafa’nın üzerine nişanlayınca mutlak bir gol pozisyonu kaçmış oldu.

Dakika 65: Diallo’nun ceza sahasına pasında Dening topa dokunamadı.

Dakika 66: Pereira ceza sahası dışından şansını denedi Murat’a çarpan top kornere çıktı.

Dakika 67: Pereira sol ayakla şansını denedi top auta çıktı.

Dakika 68: İnegölspor’da Ömer Faruk, kaleci Farnolle’yle karşı karşıya kaldı. Ömer’in vuruşunda Farnolle gole izin vermedi.

Dakika 72: Sincere’nin olsan pasında Dening, ceza sahası içerisinde bir kez daha topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

Dakika 90: Enes topu soldan iyi taşıdı ve şutunu çekti. Kaleci Farnolle gole izin vermedi. ,

Maçın sonuna 3 dakika oynanmamış süre ilave edildi.

Dakika 90+3: Ömer’in pasında Okan’ın şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

Karşılaşma 2-0 Evkur Yeni Malatyaspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı ve sarı kırmızılı takım 4. Tur’a yükseldi.

Ferdi Durdu / Yeni Malatya Gazetesi - Malatyahaber.com

FOTO: iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Ali Basri Tezel (6 yıl önce)
    Bu kupa bu turlarda takımları zorlar. Son 32 turu ile başlayacak. Bu sene grup yok. Son 32 ile birlikte çift maçlı eleme oynayacağız. Bu tura kalmak için 1 tur kaldı. İnşallah bu sefer içeride oynarız da takımımızı stadımızda destekleyebiliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan Öztan (6 yıl önce)
    TV'den izlediğim kadarıyla EYMS sadece tur atladı.Oyun olarak çok pasif ve çok hata yapıyor.Atılan iki golde boş kaleye.Karabük karşısında bu pasif oyunu sürdürürse işi zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • TURGUT ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Başarılar Malatyam, Galibiyet galibiyettir,Helal olsun .
    0
    0
    Yanıtla
  • HAD (6 yıl önce)
    Seth Sincere Azubuke'nin yolunda. Formayı bir kaparsa bir daha da bırakmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • dogru rahman bugrada oyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (6 yıl önce)
    Bu Turgut doğan Şahin i kim aldiysa allah onu bildiği gibi yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (6 yıl önce)
    Sadio nun zamanla daha iyi olacağını gördük bugün sanki
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (6 yıl önce)
    Maçı TV den izliyorum Sadık hiç top oynamıyor bu adamı kadro dışı bırakılmazsa takımı bozar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yahya Özçelik (6 yıl önce)
    Sadece skor var, kadro yok,maçtan bilgi yok. Böyle haber sitesi olur mu. Yakıştıramadım
    0
    0
    Yanıtla