SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İnfaz Koruma Memurları İçin Teklif

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:38:27
İnfaz Koruma Memurları İçin Teklif
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, infaz koruma memurları için harekete geçti. Ağbaba tarafından TBMM'ye sunulan kanun teklifi ile infaz koruma memurlarının yıpranma payı, fazla mesai,  sendikal örgütlenme gibi özlük haklarının iyileştirilmesi öngörülüyor.

Ağbaba tarafından , Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına sunulan kanun teklifinde, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki İnfaz ve Koruma Memurları güç şartlar altında çalıştığı belirtilerek şu görüşlere yer verildi; İnfaz Koruma Memurları ,güvenlik personeli koşullarında çalışmalarına rağmen sosyal ve ekonomik açıdan karşılaştırıldığında bu personele göre özlük hakları oldukça yetersizdir. Emeklerinin karşılığını yeterli ölçüde alamayan personelin, kurumunda verimli çalışması mümkün olmamaktadır. Teklif ile bu adaletsiz durumun düzeltilerek İnfaz Koruma Memurlarının özlük haklarında iyileştirilme yapılması amaçlanmaktadır.

İnfaz Koruma memurlarını sevindirecek kanun teklifinde fiili hizmet süre zammı kapsamının dışında bırakılan personelin bu kapsama alınması, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu kapsamı dışında bırakılan personelin bu kapsama alınarak örgütlenme hakkından yararlanması ve Ceza İnfaz Kurumları personeline fazla mesai verilmesinin sağlanması öngörülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız