SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz Askerler Ülkelerinde..

A- A+ PAYLAŞ

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İngiltere’nin sınırlarını ihlal etmeyeceğine ilişkin garanti verdiğini söyledi. Bu arada İran'ın serbest bıraktığı İngiliz askerler ülkelerine döndü. İngiltere Başbakanı Tony Blair, 15 İngiliz denizcinin İran tarafıyla herhangi bir pazarlık yapılmadan serbest bırakıldığını söyledi.

Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken İngilizlerin serbest bırakılma kararını açıklamıştı.

İran Cumhurbaşkanı, "niçin kararını aniden değiştirdiğine" ilişkin bir soruya, "İngiliz askerleri konusunda biz kararımızı değiştirmedik. Biz baştan beri çatışma yaşanmasını istemedik. Sadece kendi hakkımızın korunmasını istedik.
İngiltere hükümeti kötü davrandı. Bu yüzden de süreç biraz uzadı" yanıtını verdi.
Konuya ilişkin iki ülke Dışişleri Bakanları arasında yazışmalar yapıldığını belirten Ahmedinejad, "İngiltere Dışişleri Bakanlığı bize bir yazı göndererek, böyle bir olayın tekrar yaşanmayacağına ilişkin garanti verdi. Ama bizim askerleri serbest bırakmamızla bu garanti arasında bir ilişki yok. Biz insani ve İslami değerlere dayanarak, İngiltere halkı ve hükümetine hediyemizi verme kararı aldık" diye konuştu.
Bu arada, İran devlet televizyonu, serbest bırakılan 15 İngiliz askerinin yarın uçakla Tahran’dan ayrılacağını duyurdu.

AHMEDİNEJAD ŞOV YAPTI

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Basra Körfezinde esir alınan 15 İngiliz askerini "İngiliz halkına hediye olarak affettiklerini" söyledi.
Ahmedinejad, düzenlediği basın toplantısında, 15 İngiliz askerinin İran karasularını ihlal etmeleri nedeniyle gözaltına alındıklarını anımsatarak, "Bu konuda haklı olduğumuz ve onları yargılama hakkına sahip olduğumuz halde, Hz Muhammed’in öğretisine dayanarak, 15 İngiliz askerini İngiliz halkına bir hediye olarak affettiğimizi açıklamak istiyorum" dedi.
İngiltere hükümetinden, askerlerin İran’ın karasularına girdiklerini "itiraf" etmeleri nedeniyle cezalandırılmamalarını isteyen Ahmedinejad, İngiltere Başbakanı Tony Blair’i, başka ülkeleri işgal etmek yerine adalete, barışa, doğru söylemeye ve İngiltere halkına hizmet etmeye davet etti.

ÜLKELERİNE GİTTİLER..
İngiltere Başbakanı Tony Blair, 15 İngiliz denizcinin İran tarafıyla herhangi bir pazarlık yapılmadan serbest bırakıldığını söyledi.

İngiliz denizcileri taşıyan uçağın Heathrow Havalimanı'na inişi sırasında Downing Street'deki Başbakanlık konutu önünde konuşan Blair, krizin ikili diyalog yoluyla çözüldüğünü söyledi.

Blair ayrıca, İngiliz askerlerin ülkelerine dönmüş olmasından dolayı büyük sevinç yaşadığını ifade etti. Bununla birlikte bugün Irak'ın Basra şehrinde meydana gelen bombalı saldırıda 4 İngiliz askerinin hayatını kaybettiğini belirten Blair, saldırıyı terörizmin çirkin yüzü olarak niteledi.

Blair, "15 askerimizin dönüşünden büyük sevinç duyarken, terörist bir saldırı sonucu ölen askerlerimiz için de büyük üzüntü yaşıyoruz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız