SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz Elçisinin Ziyaretleri

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:43:19
İngiliz Elçisinin Ziyaretleri
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Vasip Şahin'i ziyaret eden İngiltere Ankara Büyükelçisi David Reddaway, ”Biz de tıpkı Türkiye gibi, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecindeki yavaş ilerlemeden oldukça rahatsızlık duymaktayız” diyerek Suriyeli mülteciler için 300 milyon TL’ye yakın bağışta bulunduklarını bildirdi.

Malatya Valisi Vasip Şahin’i ziyaret eden Büyükelçi Reddaway, “Suriye mülteci kamplarını ziyaret için de bu bölgedeyim. Türkiye, Suriyeli mülteciler konusunda gerek siyasi ve insani bir çalışma gerçekleştirmektedir. Esat rejiminin zulümü nedeniyle Suriye halkının sıkıntılarını hafifletmek amacıyla 300 milyon TL’ye yakın bağışta bulunduk. Bu kampta, nasıl yararlanıldığını görmek amacıyla da bu bölgedeyim” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) yolundaki gelişmelerini değerlendirmesini soran basın mensubuna Reddaway, “Birleşik Krallık, Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım sürecini destekleyen en güçlü destekçisi ve savunucularındandır. Biz de tıpkı Türkiye gibi, Türkiye’nin katılım sürecindeki yavaş ilerlemeden oldukça rahatsızlık duymaktayız. Zira bizler de Avrupa Birliği (AB) katılım konusunda biz de benzer süreçten geçtik. Türkiye’deki dostlarımıza tavsiyemiz, stratejik bir hedef olarak AB’den vazgeçilmemesi. Asla daha az ile yetinilmemesi gerektiğini vurguluyoruz. AB yolunda koşullar değişebilir. Fransa hükümeti müzakere konularından bir bölümünü kaldıracağını açıkladı. Bu iyi bir gelişmedir. Zannediyorum bu gelişme ile birlikte Türkiye’nin AB süreci hızlanacaktır. Biz AB’ye katılımın hem Türkiye hem de AB açısından önemlidir. AB Türkiye’nin ekonomik yatırımcılarından biridir. Ekonomik ve kültürel zenginlik açısından Türkiye’nin AB’ye girmesi önemlidir. Türkiye’nin Avrupa Birliği ailesine en kısa sürede katılmasını bekliyoruz” dedi.

Vali Şahin ise, “Tarihi dostluklarımızın en başta gelen ülkelerinden biri olan İngiltere’yi en fazla sadece uluslararası diplomatik anlamında değil, birçok alanda İngiltere’yi yanımızda görmekten ayrıca mutluluk duyuyoruz. İngiltere önemli bir ortağımız durumdadır. Suriyeli mülteciler konusunda da İngiltere’ye yanımızda olmasından dolayı teşekkür ediyor, mutluluk duyuyoruz. Tüm dünyanın bu konuda inisiyatif alması gerektiğini yetkililerimiz açıklıyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Vali Şahin Büyükelçi’ye tablo, Büyükelçi de Vali Şahin’e porselen işlemesi hediye etti.

BELEDİYE ZİYARETİ..

Bu arada İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Büyükelçi David Reddaway, misafirperverliğinden dolayı Başkan Çakır’a teşekkür ederek, “Bu muhteşem şehre gelişimde bana göstermiş olduğunuz sıcak ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Büyükelçi Reddaway, Birleşik Krallık ile Türkiye’nin yakın ilişkiler içinde olduğunu belirterek, “İki ülke, son zamanlarda karşılıklı olarak Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı ve diğer devlet bakanları nezdinde gerçekleştirilen ziyaretler çerçevesinde gerçekten son derece sıcak ve yakın ilişkiler yürütmekte” diye konuştu.

Reddaway, “Malatya’nın ünlü kayısısı bütün dünyada olduğu gibi Birleşik Krallıkta da iyi bilinmektedir. Bugünkü ziyaretim ve temaslarım, bu alanda yapabileceğimiz işbirliği ve ortaklıklar için daha fazla bilgi toplama üzerinedir. Bu temaslarımın ardından ilk önceliğim bu diyalogda ortaya koyduğumuz noktaların detaylarının daha da geliştirilerek gerçekleştirilebilmesini sağlamak olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Büyükelçi Reddaway’ı Malatya’da görmekten ve ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Gerçekten son yıllarda iki ülke arasındaki ilişkilerin daha sağlıklı gittiğini görüyoruz. İngiltere’nin AB konusunda Türkiye’ye karşı her zaman destekçi bir tutum izlemesi bizleri son derece mutlu ediyor. Uluslar arası birçok konuda da görüşlerinin birbirine yakın olması bu dostluğu pekiştiriyor. Bunun çok daha ileri noktalara taşınmasını arzu ediyoruz” dedi.

Başkan Çakır, Malatya’nın İngiltere’de de tanınan ve bilinen bir şehir olmasını gönülden arzu ettiklerini belirterek, “Malatya, inşallah gelişimini büyükşehir statüsüyle çok daha hızlı bir şekilde sürdürecek. Hem sanayi, hem şehircilik anlamındaki gelişmesi, büyükşehirle birlikte daha da hız kazanacak. Bölgenin daha hızlı büyüyen, gelişen bir merkezi haline dönüşecek” diye konuştu.

Ziyaretin anısına Belediye Başkanı Ahmet Çakır tarafından Büyükelçi David Reddaway’a kristal kayısı ve kayısı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız