SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz Eski Bakanla Görüştü

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:31:14
İngiliz Eski Bakanla Görüştü
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İngiltere'nin ilk Müslüman kadın bakanı ve Lordlar kamarası üyesi Barones Sayida Warsi ile bir araya geldi. 

Çalık’ın sekreteryası tarafından yapılan açıklamada, İngiliz Hükümetinin Gazze politikalarını eleştirerek İnanç ve Topluluklardan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinden istifa eden Warsi’yi makamında kabul eden Çalık, “Sayın Bakanın istifasını sunarken Filistin ile ilgili eleştirel bir tavır alması bizim için önemli ve gurur verici bir tablo oldu” ifadelerini kullandı.

İngiltere’de Müslüman bir kadının politikacı olmasının çok önemli bir durum olduğunu söyleyen Çalık, “Bakanlığa atandığı ilk günden itibaren kendisini heyecanla takip ettik. Sayın Bakanın İngiltere’de görevleri ve siyasetteki rolü ile Müslüman kadınlar için çok iyi bir rol modeldir” dedi.

“12 YILLIK GELİŞMELER 90 YILLIK GELİŞMELERDEN FAZLA”

AKP’nin son 12 yılda kadın politikaları konusunda yaptıklarının 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılanlardan daha fazla olduğunu kaydeden Çalık, “Bizim iktidarımızda sadece kadının meclisimizde temsil oranı yüzde 4 ‘ten yüzde 14’lere ulaşmıştır” diye konuştu.

“SURİYELİ VE FİLİSTİNLİ KADINLAR İÇİN MÜCADELE ETMELİYİZ”

Eski Bakan Warsi ise, hiçbir gündemi olmaksızın dünyadaki Müslüman kadın politikacıları bir araya getirmek istediğini kaydederek, “Londra’da böyle bir network yaptık. İnanılmaz güzel oldu. Siyaset yapmanın en etkin yolu network (ağ) oluşturmaktır. Kadınların çoğunun network oluşturamamasının sebebi gün bittiğinde eve dönmesidir. Aslında network mesai bitiminde sonra olur” dedi.

Çalık da, Türkiye genelinde bu networke sahip olduklarını belirterek, “Siz çok özel bir çalışma yaparak, Londra’da Müslüman kadınlar ile bir network oluşturmuşsunuz. Müslüman kadınlarla oluşturulan network bizim için önemlidir. AK Parti olarak bu networke destek olmaya ve katkı sağlamaya hazırız. Oluşturulacak networkte bizim önerebileceğimiz isimler olur ve bu konuda bizde destek olursak çok memnun oluruz. Tüm dünyada kadınların zorlukları acıları ortak. Suriyeli, Filistinli kadınlar için mücadele vermek gerekir” ifadelerini kullandı.

Çalık, görüşmenin ardından Warsi’ye Malatya kayısısı hediye ederken, eski Bakanı Malatya’da da ağırlamak istediğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız