SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İngiliz Kemal'ı Kaybettik

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:55:15
'İngiliz Kemal'ı Kaybettik
A- A+ PAYLAŞ

“İngiliz Kemal” diye tanınan Kemal Anıl vefat etti. 2012 yılından beri rahatsız olan ve bir süreden beri Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan Anıl burada vefat etti. Anıl’ın cenazesi 28 Şubat Cumartesi sabah uçağıyla İstanbul’dan Malatya’ya getirilecek ve öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Yeşiltepe Mezarlığında toprağa verilecek. 

Uzun saçları, bıyığı, kot pantolonu ve botlarıyla Malatyalıların “göz aşinası” olduğu Kemal Anıl, 1980li yıllardan beri Malatya’ya gelen turistlerle ilgileniyor, Nemrut Dağına giden yabancılara bilgi ve yönlendirme hizmeti veriyordu. Genellikle Vilayet Parkı ile şu an Sağlık Müdürlüğü olarak kullanılan eski Tekel Binasının önünde duran Anıl, Malatya turizminin en kıdemli elemanları arasında yer alıyordu. 

1957 doğumlu Anıl, babasının memuriyeti dolayısıyla İstanbul’da yaşadığı sırada turist rehberi bir komşusundan İngilizce öğrenmiş, o yıllar Sultanahmet civarında rehberlik yaparak dilini geliştirmişti. Lise öğreniminin ardından yabancı dil eğitimi almak isteyen Anıl, o dönem yaşanan “sağ-sol çatışmalarının içerisinde kalmak istemediğinden” bu isteğinden vazgeçmiş (Anıl, sakin kişiliğiyle tanınıyordu) ve eğitim almak niyetiyle 1976 yılında Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gitmiş, ancak yaklaşık 3 ay kaldıktan sonra bu isteğinden vazgeçip Türkiye’ye dönmüş ve Malatya Tekel’de işe girmişti. 

Anıl, askerlik görevini Genelkurmay Karargâhında tercüman olarak yapmıştı. 

Bir yandan Tekel’de çalışıp diğer yandan yaz ayları turistlerle ilgilenen Anıl, kurumundan emekli olduktan sonra tamamen turizmle ilgilenir olmuştu. 

Evli ve 2 çocuk babası olan Anıl’ın ismi turist rehber kitapları ile Internet sitelerinde geçiyor, kendisinden “70li yılların Rock yıldızları gibi giyiniyor” diye bahsediyorlardı. Anıl, bu kıyafet tarzını hiç değiştirmemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Bülent karabaş (3 yıl önce)
    Biz Amca oğlu (M.Ali Karabaş) beraber amatörce Turist rehberliği yaparken tanışmıştık çok değerli, saygılı bir insandı çok severdik kendisini uzun saçları ile Malatyada un salmıştı nam i diğer kelle kemal ingilizcesi de iyi konuşurdu onu çok severdik rahmet olsun. .
    0
    0
    Yanıtla