SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz Polisinden Sert Tedbirler...

A- A+ PAYLAŞ
 
İngiliz polisi, üç gündür süren şiddet olaylarını bitirmekte kararlı. Bunun için daha önce tarihinde hiç başvurmadığı tedbirleri hayata geçiriyor.
 
İngiliz polisi, Londra ve diğer beş kentte kaosa yol açan saldırganlarla mücadele için radikal adımlar atmaya karar verdi.
 
Scotland Yard yani İngiliz polisi, ilk kez saldırganların güvenlik kameraları ile çekilmiş görüntülerini halkla paylaştı.
 
Polis, şiddet ve yağma olaylarına karıştığını açıkladığı kişileri bir fotoğraf galerisi ile internet sitesinden duyurdu.
Aralarında 6 kadının da bulunduğu 30'a yakın saldırganın fotoğraflarını yayınlayan polis, İngiliz halkına ihbarda bulunmaları için çağrı yaptı.
 
İngiliz bulvar basını da bu fotoğrafları ilk sayfalarından yayınlayarak halka ihbarda bulunmaları için çağrı yaptı.
 
Londra'da artık şiddete izin vermeyeceklerini açıklayan polis şefi Simon Foy, 525 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
 
Bugün itibariyle sayıları 16 bine ulaşan polisler, olaylar gece de sürerse plastik mermi ve tazyikli su kullanmayı kararlaştırdı. Eğer bu gerçekleşirse İngiliz polisi tarihinde ilk kez toplumsal olaylarda plastik mermi kullanmış olacak.
 
Polis, üç gündür devam eden olaylara yaklaşık 15 bin göstericinin karıştığını ve 22 ayrı noktada şiddet ve yağma gerçekleştiğini tespit etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız