SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngiliz Şirketine Malatya'da ''Çok Özel'' Arazi

A- A+ PAYLAŞ

İhlas Haber Ajansı'nın, servise koyduğu bir habere göre; Londra merkezli Starex İnternational, Türkiye'deki altın ve temel metal fırsatlarını değerlendirme stratejisi çerçevesinde, altın ve gümüş aramak için Malatya-Hasançelebi ve Konya-Ladik'te toplam 4 bin 5 hektar arazi aldı.

Hasançelebi'de alınan arazi büyüklüğü 2 bin 155 hektar Ladik'te alınan arazi büyüklüğü ise bin 850 hektar.

Bilindiği gibi, dünyanın en kaliteli demir cevheri rezervleri Hekimhan ilçesinin Hasançelebi bölgesinde bulunuyor. Bu bölgedeki cevherin yüksek kalitesi, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım tarafından düzenlenen bir basın toplantısıyla açıklanmıştı.

Geçtiğimiz Şubat ayında Ticaret ve Sanayi Odası'nda basın toplantısı düzenleyen Yıldırım,"Tüm baskılara rağmen, Hasançelebi yataklarından Divriği Pelet Tesisleri'ne taşınan 4 bin tonluk üretimde kullanılarak bin ton dünya standartlarında pelet üretildi. Dünyada fırına sürülen cevherden yüzde 14.5 oranında başarı sağlanması süper başarı kabul ediliyor, oysa Hasançelebi maden cevherinden yüzde 25 oranında başarı sağlandı. Üretilen pelet kalitesi ve rezerv zenginliği ile Hasançelebi madenleri dünya maden literatürüne girdi" demişti.

İngiliz şirketinin, bu bölgede, "çok geniş" bir arazi satın alması, bu nedenle dikkat çekti.

Bu arada, İngiliz şirketine Malatya'da, çok önemli demir cevheri rezervine sahip bir bölgede, bu denli geniş miktarda arazi satılmış olması, iha tarafından "İstanbul" mahreçli olarak, "Şirket Haberleri" başlığıyla servise konulan, İngiliz Şirketi kaynaklı haberla kamuoyuna yansıdı. Satılan arazinin, hazineye ait olduğu ve satışının da Maliye Bakanlığı tarafından yapıldığı sanılıyor.

Bir süre önce de, Malatya'da gayrimenkul satın alan yabancı sayısının 5 olduğuna dair ajans bültenlerinde haberler yeralmıştı. Malatya'da, hangi yabancı ülke vatandaşı ya da şirketinin nerede gayrimenkul satın aldığına ilişkin, Malatya kamuoyu, Malatya kaynaklı bir bilgilendirmeden mahrum bulunuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız