SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İngilizce Afişli Panel!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir grup avukatın kurduğu derneğin düzenlediği panelin yapıldığı yerdeki İngilizce afişler dikkat çekerken, konuşmacı ve izleyicilerin tamamının "Türkçe" bildiği ve Türk vatandaşı olduğu panel için neden İngilizce afişler asıldığı merak konusu oldu.

Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği adı altında kurulu dernek tarafından organize edilen "Sivil ve Özgürlükçü Anayasa" konulu paneli; AKP Milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, Baro Başkanı Selahattin Sarıoğlu, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de dinlediler.

Açılış konuşmasını yapan derneğin genel sekreteri Dursun Karaköse, hükümetin sivil anayasa çalışmasını önemseyip desteklediklerini ifade etti.

Avukat Eray Erenler'in yönettiği panele konuşmacı olarak Bilgi Üniversitesi'nden Doç.Dr. Ferhat Kentel, Taraf Gazetesi'nden Rasim Ozan Kütahyalı, Genç Siviller Girişimi'nden Ahmet Turan Han ve Pınar Aksayan katıldılar.

Panelin yapıldığı salonun kapısına asılan ve derneğin İngilizce adını içeren afişler garip bulunup dikkat çekerken, salondaki afişlerin hem İngilizcesinin hem de Türkçesinin olduğu görüldü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız